Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
95983 Τραγούδια, 237620 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Η διπρόσωπη - 1953       
 
Στίχοι:  
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Μουσική:  
Αντώνης Ρεπάνης


Σβήσε με κυρά μου
απ’ τα τεφτέρια σου
κι άντε ν’ ανταμώσεις
ξανά τα ταίρια σου

Στα ώπα ώπα σ’ είχα
και σε ζηλεύανε
να βρούνε τέτοιον άντρα
κι άλλες γυρεύανε

Δώσε τώρα τη καρδιά σου
σε άλλο πρόσωπο
και μαζί του τώρα παίξε
ρόλο διπρόσωπο

Στα ώπα ώπα σ’ είχα
και σε ζηλεύανε
να βρούνε τέτοιον άντρα
κι άλλες γυρεύανε

Σβήσε με κυρά μου
απ' τα κιτάπια σου
και μοίραζε όπου θέλεις
τώρα τα χάδια σου

Στα ώπα ώπα σ’ είχα
και σε ζηλεύανε
να βρούνε τέτοιον άντρα
κι άλλες γυρεύανε




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95.2%  (16 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 46674
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Η διπρό...
1953
[1] Τα τραγούδια της Ευτ...
1993
[1] Αντώνης Ρεπάνης - Απ...
1995
[1] Αντώνης Ρεπάνης - Αφ...
1995
[2] Μεγάλοι Συνθέτες - Γ...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 14-01-2006
   netriofron
06-05-2017 15:32
----------------------- ΕΠΙΣΗΣ :

Χορός / Ρυθμός : Ζειμπεκικο(ς)


1974 = Trifonas (= Τρύφωνας Νικολαίδης : Κυπριος μπουξουξης με πλουσια καριερα στο Ισραηλ ,τη δεκ. του '70) --------
Aλμπουμ ''Trifonas'' στην Ισραηλινη Koliphone ‎(No. 7979) ---------- https://youtu.be/5EmVeUHO7mM

1974 = ''Nick Pyros And The Greek Ambassadors'' : Ελληνο-Αμερικανικη μπαντα ,και με δισκογραφια, που ''εδρασε'' στο Κλιβελαντ ,ΗΠΑ ------- Aλμπουμ ''Nick Pyros And The Greek Ambassadors'' στην Αμερικανικη Ambassador ‎– CRC-2191 (NR4419)

1976 = ''The Aristons'' [1964-2000] : Ελληνικη μπαντα ,και με δισκογραφια, που ''εδρασε'' στο Σικαγο ,ΗΠΑ ----------- Αλμπουμ ''Aristons'' στην Ελληνο-Αμερικανικη P.A. Records (PA 1053) & συλλογη ''Andreas Barkoulis* / The Aristons ‎– The Parthenon'' (1977)

ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=Diprosopi&type=all ]
   netriofron
11-02-2017 12:59
1953 : ??????????????????????????????????????????????????????????
H 1η δισκογραφηση του Ρεπανη ειναι του 1960 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΠΙΣΗΣ :
Αλλος τιτλος ''Σβήσε με κυρά μου

2000 = Χρήστος Αδαμόπουλος ------ στο CD ''Λαικα μονοπατια'' ------ https://youtu.be/SDcR_Npxi9o
2002 = Τάσος Μπουγάς ------- στο CD ''Αναψαν τα κέφια'' (Ζωντανή ηχογράφηση) -------- https://youtu.be/zsb9BspoK2M
2006 = Πάνος Ψάλτης ------ στο CD ''Πάνος Ψάλτης ‎– Άγγελέ Μου...''
2007 = Χρήστος Σαρλάνης ------- στο 2πλο CD ''Κάτι Πιο Δυνατό''
   netriofron
07-12-2016 23:09
1η : 1972 = Αντώνης Ρεπάνης [Ενορχηστρωση : Αντώνης Ρεπάνης] ----- 45ρακι στην HMV (7PG 8086) &&&&& συλλογη ''Οι επιτυχιες - ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ'' (1972)
1972 = Βαγγέλης Περπινιάδης [Ενορχηστρωση : Χρ. Νικολοπουλος] ------ 45ρακι στην MINOS 5361
1972 = Μανωλης Αγγελοπουλος ----- Αλμπουμ ''Μανώλης Αγγελόπουλος Νο 2''
1973 = Σταύρος Λάμπρου -------- Συλλογη ''14 Hits For You'' (1973) ------- https://youtu.be/isFoL2ANhVs
Γιώργος Λαύκας ----- Αλμπουμ ''Γιώργος Λαύκας ‎– Αφιέρωμα'' (1995) & στη συλλογη ''Όταν θα παίρνω τις στροφές - 20 Βαριά ζεϊμπέκικα'' & συλλογη ''Γιώργος Λαύκας : Μεγάλοι συνθέτες 2'' (2006)
1997 = Σταμάτης Γονίδης -------- Αλμπουμ ''Απάντησέ μου 11 + 10΄'' --------- https://youtu.be/UKfpgWT-0_0
   mousikos sylekths
03-04-2013 14:42
1. 7PG-8086-HIS MASTER'S VOICE-Η ΔΙΠΡΟΣΩΠΗ [ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΠΑΝΗΣ] ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΠΑΝΗ-ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

2.7XGO-5361-MINOS-Η ΔΙΠΡΟΣΩΠΗ [ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗΣ] ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΠΑΝΗ-ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
   SABBOYLHS
14-10-2011 21:06
αυτο δεν το ειπε κ ο Μανωλης Αγγελοπουλος?
   φαναρακι
11-04-2010 17:41
ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙΣ...ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ...
   Nikoliosn
17-05-2008 11:43
Έτσι...έτσι...πήγαινε τώρα να ανταμώσεις τα ταίρια σου...σου είχα πεί κάποτε...: "Να θυμάσαι οτι εγώ σε έχω δεί τελείως διαφορετικά από τους άλλους...απο όποιον κι αν σε έχει γνωρίσει...να το θυμάσαι...14/05/2008"


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο