Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101220 Τραγούδια, 244528 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ο Ροβινσών στη Μύκονο - 1966       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Στον εικοστό αιώνα, στη Μύκονο
είδα τον Ροβινσώνα με δίκαννο.
Με το παλιό στην πλάτη δισάκι του
μου θύμιζε γαλάτη του Τάκιτου.

Του γυρισμού κατάρτια στα πέλαγα
του θάμπωναν τα μάτια και γέλαγα.
Μα κείνος στον αγώνα, σαν ύαινα
κρατάει του Ποσειδώνα την τρίαινα.

Και δίνει και σε μένα τα κιάλια του
να βρω τα πεθαμένα τσακάλια του.
Στον εικοστό αιώνα, στη Μύκονο
είδα τον Ροβινσώνα με δίκαννο.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 5596
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Μυθολογία
1966
[1] Μυθολογία – Απόψε αυ...
1994
[2] Χατζιδάκις ‎- Νέο Κύ...
1969
[2] Γιώργος Ζωγράφος - 3...
1995
[3] Η Νένα Βενετσάνου τρ...
1998
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 09-01-2006
   netriofron
06-09-2016 15:30
Γιώργος Ζωγράφος =45ρι του 1968 (LYRA-1309)
   netriofron
05-09-2016 21:39
εξαιρετικο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Δημήτρης Νέα Υόρκη
14-03-2010 21:30
Από την "Μυθολογία".
   ΠΙΘΑΝΟΣ
06-12-2008 05:00
τώρα είναι Ροβινσών Κροίσος


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο