Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
97811 Τραγούδια, 238528 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Να με παίρνανε τα σύννεφα - 1950      
 
Στίχοι:  
Μίμης Τραϊφόρος
Μουσική:  
Λεό Ραπίτης


Σε πνίγουν κάθε στιγμή
δίχως αφορμή
στρατιές θυμοί
ζήλιες και στεναγμοί
Ενώ η σκιά σου είμαι εγώ
που σε κυνηγώ
με το μυαλό μου θολό
παρακαλώ:

Να με παίρνανε τα σύννεφα
οι άνεμοι τα κύματα
να με παν σε ένα έρημο νησί
Να γλιτώσω από τις ζήλιες σου
κι απ’ όλα σου τα πείσματα
κι από τις πίκρες που μού’δωσες εσύ.
Μα δε θα χωρίσουμε ποτέ
και θα πεθάνουμε ερασταί
κι ας με κουράζει ο έρωτάς σου
κι ας πικραίνομαι κοντά σου
Και θα φεύγουνε τα σύννεφα
οι άνεμοι τα κύματα
και θά’μαστε πάντοτε μαζί.

Κοντά μου ήρθες εσύ
σαν αυγή χρυσή
κι ένας γαλανός
έλαμψε ουρανός
Μα όλη η άνοιξη αυτή
έχει πια σβηστεί
κι ενώ τρελά σε φιλώ
παρακαλώ.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 88.6%  (7 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 7729
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Να με π...
1950
[1] Ένας φίλος απ'τα παλ...
2000
[1] Χρυσή Δισκοθήκη - Οι...
2001
[2] Ευτυχισμένες μέρες
1990
[3] Η Μαρινέλλα σε τραγο...
1980
[4] Της νύχτας τα ηχεία
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Minos, Ανδρόνικος @ 29-12-2005
   netriofron
12-07-2017 19:27
Χορός / Ρυθμός / Είδος : Μπιγκίν (Beguine)


1η : 1951 = Σοφία Βέμπο (= Σοφία Μπέμπου) ----------- 78ρης της Columbia DG-6937 (CG 2878) &&&& συλλογη ''Χρυσή Δισκοθήκη 1951'' &&&&& συλλογη ''50 Χρόνια Ελληνικό Ελαφρό Τραγούδι 1920-1970 : Κασετίνα 9 - 1951-1952'' (2008)

1962 = Ελίζα Μαρέλι , [Ενορχηστρωση : Ζοζέφ Κορίνθιος] ------------ δισκακι ΕΡ στην Odeon (GOEG 2555) & αλμπουμ ''Η Ελίζα Μαρέλι Στις Επιτυχίες Της Σοφίας Βέμπο'' (1966)

1980 = Μαρινέλλα (= Κυριακή Παπαδοπούλου) , [Ενορχηστρωση : Κωστας Κλαββας]

1982 = Κώστας Χατζής , [Ενορχηστρωση : Κωστας Κλαββας] ---------- Αλμπουμ ''Αφιέρωμα''

2008 = Λάκης (Απόστολος) Παπαδόπουλος (''Ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ'') +++ Ευτυχία Ραυτοπούλου


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9D%CE%B1+%CE%9C%CE%B5+%CE%A0%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B5+%CE%A4%CE%B1+%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1&type=all ] - - - [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9D%CE%B1+%CE%9C%CE%B5+%CE%A0%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B5+%CE%A4%CE%B1+%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1&type=all ]
   Ανώνυμο σχόλιο
22-02-2006
Στρατιές θυμοί.. Πολύ δυνατός στίχος Μάρη


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο