Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100472 Τραγούδια, 242925 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Καταστροφές και συμφορές - 1954      
 
Στίχοι:  
Χρήστος Κολοκοτρώνης
Μουσική:  
Θόδωρος Δερβενιώτης


Καταστροφές και συμφορές, ερείπια, ρημάδια.
Κορμάκι μου, μαράζωσες, σε τρων τα χτυποκάρδια.

Ποιος άνθρωπος μπορεί μαζί μου να μην κλάψει
και ποια καρδιά είν’ αυτή που δε θα αναστενάξει;

Παλιοζωή, κατάντησες για μένα τυραννία,
πρωί και βράδυ βάσανα, λαχτάρες κι αγωνία.

Ποιος άνθρωπος μπορεί μαζί μου να μην κλάψει
και ποια καρδιά είν’ αυτή που δε θα αναστενάξει;

Τι έχουν δει τα μάτια μου κι ακόμα τι θα δούνε;
Μονάχα μες στη μαύρη γη μπορεί να ξεχαστούνε.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 84%  (5 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 5389
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Καταστρ...
1954
[1] Καινούργιοι κόσμοι
1977
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1977
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1993
[1] Αλλοτινές μου εποχές
1996
[1] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Lynx, lynx lynx @ 20-12-2005
   netriofron
17-01-2017 15:07


Μονο στην αρχικη εκτελεση , του 1954 ,υπαρχει εισαγωγή απο Κανονάκι , με τον μεγαλο Λάμπρο Σαββαϊδη.

1η : 1954 = Στέλιος Καζαντζίδης (Μπουζούκια οι : Αργύρης Βαμβακάρης και ο Βασίλης Σπηλιόπουλος) ------ 78ρης στην HMV AO-5193 (OGA-2147) , που επανεκδοθηκε σε 45ρακια ,της HMV (7PG-3356) ,που κυκλοφορησε στις 28--1--1964 , και της ODEON (HGRA-1123) &&&& συλλογη ''Το Λαϊκό Τραγούδι 1954'' (2008)

1975 = Φωτεινή Μαυράκη ‎ (Μπουζούκι : Γιάννης Παλαιολόγου) -------- Αλμπουμ ''Αξέχαστες Επιτυχίες Του Θόδωρου Δερβενιώτη Με Την Φωτεινή Μαυράκη (1953-1975)'' & στο CD ''Αξέχαστες Επιτυχίες / Μοιραζόμαστε Τον Ήλιο'' (2008) ------ https://youtu.be/PgOMrGDYhvI
1993 [Ηχογρ.26 Νοεμβ.] = Στέλιος Καζαντζίδης ‎ [Ενορχήστρωση : Βασίλης Ηλιάδης] (Μπουζουκι : Γιαννης Παλαιολογου) ------- Αλμπουμ ''Ένα Γλέντι Με Τον Στελάρα'' (Ηχογραφηση απο την ταβερνα ''Χρυσο Πεταλο΄΄ ,στους Θρακομακεδονες) & αλμπουμ ''Τραγουδάει Στο Γλέντι Της Ζωής Μας'' (1993) ------ https://youtu.be/lPHyKx33cbI

[ Πηγη http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203351-3400.html ]
   netriofron
17-09-2016 19:08
του 1954 ---- δισκος HMV AO-5193 (OGA-2147) ----- επανεκδοθηκε σε 45ρι ,της HMV (7PG-3356) ,που κυκλοφορησε στις 28--1--1964 ------- & απο την ODEON (HGRA-1123)
[ Πηγη http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203351-3400.html ]


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο