Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99931 Τραγούδια, 242269 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Πεθαμένες καλησπέρες - 1995       
 
Στίχοι:  
Μιλτιάδης Πασχαλίδης
Μουσική:  
Μιλτιάδης Πασχαλίδης


Με τραγούδια λυπημένα
ανταμώναμε τα βράδια
και με χάδια κουρασμένα
απ’ της μέρας τα σημάδια
Τα τσιγάρα μοιρασμένα
η κιθάρα δανεική
όνειρα μπογιατισμένα
σε μι’ ασπρόμαυρη ζωή
Τώρα πάψαν τα τραγούδια
ξέβαψαν τα χρώματα
δρόμοι και παλιές πλατείες
άλλαξαν ονόματα

Κι άμα δω κανένα φίλο
τρέμω μη με θυμηθεί
πεθαμένες καλησπέρες
δε γουστάρω να μου πει

Μού `χες πει πως όλα αλλάζουν,
τρομαγμένα και βουβά
κι ό,τι πιότερο αγαπάμε
μας πληγώνει πιο βαθιά
Μού `χες πει πως όλα αλλάζουν
φτάνει μόνο μια αφορμή
μα τα δυο σου μάτια μοιάζουν
φάροι σ’ άγονη γραμμή

Κι άμα δω κανένα φίλο
τρέμω μη με θυμηθεί
πεθαμένες καλησπέρες
δε γουστάρω να μου πει
Κι άμα δω κανένα φίλο
τρέμω μη με θυμηθεί
πεθαμένες καλησπέρες
δε γουστάρω να μου πει




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95.4%  (31 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 74122
      Σχόλια: 22
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Παραμύθι με λυπημένο...
1995
[1] Έχουν περάσει χρόνοι...
2005
[2] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1995
[2] Του έρωτα και της φυ...
1998
[2] Δημήτρης Μητροπάνος ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Αντώνης @ 26-11-2002
   patousakiiiii
09-05-2013 18:26
πεθαμένες καλησπέρες
δε γουστάρω να μου πει....
   supernixteridas
13-10-2012 21:05
πεθαινωωωωω......
Μού 'χες πει πως όλα αλλάζουν
φτάνει μόνο μια αφορμή....
   Μπούρμπουρ Λίθρας
25-09-2010 21:00
.
   spinakos
20-07-2009 07:53
Τραγούδι με νόημα!!! και το ερμηνεύει υπέροχα
είσαι ΘΕΟΣ.............
   gopata
28-02-2009 13:56
ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟ
   ΛΟΦΟΣ
20-11-2008 01:15
από τα τραγούδια που από την αρχή μεχρι το τέλος τα λόγια του μας αγγιζουν ....
Μπράβο κύριε Πασχαλίδη .
   Z4MP0UK05
20-09-2008 11:55
κι ό,τι πιότερο αγαπάμε
μας πληγώνει πιο βαθιά
   Z4MP0UK05
20-09-2008 11:53
μα τα δυό σου μάτια μοιάζουν
φάροι σ' άγονη γραμμή
   ~tsini~
03-07-2008
Υπέροχο κομμάτι!
   καρκινακι
22-06-2008 10:32
Κι άμα δω κανένα φίλο
τρέμω μη με θυμηθεί
πεθαμένες καλησπέρες
δε γουστάρω να μου πει

απο τα καλυτερα κομματια που υπαρχουν
   thanos98787
09-06-2008 09:13
Είναι αμέτρητες οι φορές που έχω ανατριχιάσει στο άκουσμα αυτού του τραγουδιού...
Οι στίχοι του εκφράζουν δυστυχώς την μεγαλύτερη αλήθεια της σύγχρονης εποχής...
Είμαι εντελώς πεπεισμένος ότι για να μπορείς να γράψεις για τέτοιες καταστάσεις πρέπει να τις έχεις βιώσει πολύ έντονα στη ζωή σου...
Σε πρόσφατη συνέντεξη του, ο Πασχαλίδης είπε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι το έγραψε όταν ήταν 25 χρονών και εντελώς απογοητευμένος με τους φίλους του.
Τώρα δήλωσε ότι ποτέ δεν θα έγραφε ένα τόσο σκληρό πράγμα για τους φίλους του.
   samurai1
14-05-2008 09:08
fovero tragoudi. moy eixes pei pws ola allazoyn ftanei mono mia aformi......... telio

   kakalos21
04-03-2008 15:17
megalo kommati
   scieda
12-01-2008 04:11
Μπράβο στο Μίλτο και ένα μεγάλο ευχαριστώ.Όσα γράφει δεν φτάνουν μόνο στα αυτιά μου, ακολουθούν δρόμους εσώτερους...
   katerinakon
04-01-2008 05:12
pasxalidis for ever
   3wtikouli
02-01-2008 06:39
Μού 'χες πει πως όλα αλλάζουν
φτάνει μόνο μια αφορμή..
   s_PP
12-11-2007 17:25
απλα υπεροχο
   ORLANDINA
14-09-2007 09:31
Κι άμα δω κανένα φίλο
τρέμω μη με θυμηθεί
πεθαμένες καλησπέρες
δε γουστάρω να μου πει

υπεροχο τραγουδι!!
   MASTER
06-05-2007 09:46
πολύ μεγάλη αλήθεια αυτό το τραγούδι...πικρή αλλά μεγάλη.
   ΦΙΦΗΣ
06-04-2007 10:32
Όνειρα μπογιατισμένα σε μι' ασπρόμαυρη ζωή...
   Ανώνυμο σχόλιο
01-02-2006
telio...ola alazun proxorun k fovame to avrio gt?...k distixws oti piotero agapame mas pligwnei pio vathia ..a4ogo tragudi...leondia
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
εξαιρετικό


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο