Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100655 Τραγούδια, 243714 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Με το βοριά - 1965       
 
Στίχοι:  
Δημήτρης Χριστοδούλου
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Βοριάς είν’ η αγάπη σου
και ποιος θα με γλιτώσει
νοτιάς φυσάει στα χείλη σου
και τα `χω πελαγώσει

Με αγαπάς σε αγαπώ στο μαύρο κύμα πάνω
με το νοτιά σ’ αναζητώ, με το βοριά σε χάνω

Στην πρύμνη σου `δωσα φιλί
στην πλώρη την ψυχή μου
την πλώρη πήρες κι έφυγες
κι έχασα τη ζωή μου

Με αγαπάς σε αγαπώ στο μαύρο κύμα πάνω
με το νοτιά σ’ αναζητώ, με το βοριά σε χάνω




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 89%  (25 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 56060
      Σχόλια: 11
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1965
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[1] Γιώργος Ζαμπέτας - Α...
2006
[1] Θερινά σινεμά 1929-2...
2008
[1] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[3] Μαζί
2003
[4] Τα λαϊκά της νύχτας
1985
[4] Πριν τελειώσει η νύχ...
1989
[4] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1994
[4] 40 χρόνια Δημήτρης Μ...
2006
[5] Πόλυ Πάνου - Αυτά πο...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Αντώνης @ 23-11-2002
   tzilivak
28-11-2012 23:52
Μα αυτή με τον Καζαντζίδη είναι π΄ρωτη από το 1966!!!

Ήταν το γαμηλιο δώρο του ζαμπέτα για το γαμο του Στελαρα με τη Μαρινελλα με την οποια συζούσε τόσα χρόνια,αλλη υπόθεση αν μετα από κανα χρόνο του εφυγε στην...Αραβια!!!!Από την μια του δισκιου αυτο και από την αλλή το "Μεσανυχτα που να σε βρω.Η προηγούμενη συνεργασία με το ζαμπέτα ήταν πριν...10 χρόνια!!!! το 1956...
   alain
25-10-2008 00:51
Άλλες ερμηνείες: Στέλιος Καζαντζίδης & Μαρινέλλα.
Πρέπει να αναφερθεί γιατί εκτός από καταπληκτική είναι και ιστορική.
   netriofron
13-03-2018 13:10

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Ζεϊμπέκικο(ς). -------------- Άλλος τίτλος ''Με αγαπάς σε αγαπώ''


Ακούγεται σε 2 ταινιες :

1η. στην κωμωδία ''Περάστε την πρώτη του μηνός'' (1965-'66).
Έπαιζαν οι Δημήτρης Παπαμιχαήλ ,Άννα Φόνσου ,Σταύρος Ξενίδης ,Μπέτυ Αρβανίτη ,Αθηνόδωρος Προύσαλης ,Ματίνα Καρρά ,Πέτρος Λοχαϊτης.
Ερμηνεία των Τζανετή - Μοσχολιού : https://youtu.be/5Te9f0rQZS0

2η. στο δράμα ''Δεν μπορούν να μας χωρίσουν'' (1965-'66).
Έπαιζαν οι Γκέλυ Μαυροπούλου ,Γιώργος Καμπανέλλης ,Στέφανος Στρατηγός ,Μαλαίνα Ανουσάκη ,Έφη Οικονόμου ,Σπεράντζα Βρανά ,Νίκος Φέρμας ,Λαυρέντης Διανέλλος.
Ερμηνεία των Καζαντζίδη - Μαρινέλλα : https://youtu.be/_l6ZtXnrQS0



1η : 1964 = Στέλιος Καζαντζίδης (''Ντροπαλός'') + Μαρινέλλα (= Κυριακή Παπαδοπούλου) , ,Ενορχήστρωση & μπουζούκι : Γιώργος Ζαμπέτας (''Ο Δούξ του Αιγάλεω Σίτι'') , --------------- δίσκος 45ρης στην Parlophone (GDSP 3002)


1965 = Πάνος Τζανετής +++++ Βίκυ Μοσχολιού , ---------------- , & συλλογη ''Τ' ασπρόμαυρα τραγούδια'' (1995) , & συλλογη ''Γιώργος Ζαμπέτας ‎– Από Τον Ελληνικό Κινηματογράφο'' (1996) , & στο CD ''Πάνος Τζανετής ‎– Ελληνικό Τραγούδι Νο 19'' (2006) , &&&&& συλλογη ''Σαν Παλιό Σινεμά, Μοναδικές Επιτυχίες'' (2010)

1985 = Δημήτρης Μητροπάνος , ,Ενορχήστρωση : Χάρης Ανδρεάδης

1996 [Φεβρ] = Δημήτρης Μητροπάνος , --------------- στο 3πλο άλμπουμ ''Δημήτρης Μητροπάνος Μαζί του τραγουδούν: Φάνης Μεζίνης, Μαρία Αλεξίου και η Κρινιώ Νικολάου ‎– Zoom '96'' (Ζωντανή ηχογράφηση) ----------------- https://youtu.be/bwlnX8RageU

2002 [Νοε] = Πόλυ Πάνου (= Πολυτίμη Μπίθα-Κολιοπάνου) , --------------- , & συλλογή ''Αγαπημένες φωνές – Πόλυ Πάνου'' (2006) , & συλλογή ''Μεγάλοι συνθέτες – Γιώργος Ζαμπέτας'' (2006)

2002 = Γιώργος Νταλάρας (= Γιώργος Νταράλας) + Μαρινέλλα (= Κυριακή Παπαδοπούλου) , , Μπουζούκι : Μανωλης Καραντινης , ---------------- στο CD ''Μαρινέλλα • Γιώργος Νταλάρας ‎– Μαζί'' (2003) (Ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών απ'της 19 ως της 24 Νοεμβρίου 2002) --------------- https://youtu.be/ti_sKzqQ9ls

2003 = Θάνος Νικολάου , -------------- στο CD ''Θάνος Νικολάου-Αξέχαστα τραγούδια'' , & συλλογή ''Παίξε Ζαμπέτα μου'' (2004) ---------------- https://youtu.be/JK9QmHceWDM

2006 = Μανώλης Μητσιάς , ------------- στο 2πλο CD ''Μανώλης Μητσιάς ‎– Κιβωτός'' (Ζωντανή ηχογράφηση από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού της παράστασης των: Π. Βούλγαρη - Α. Φασιανού) , & στο 3πλο CD ''Μανώλης Μητσιάς ‎– Οι Μεγάλες Επιτυχίες'' (2013)----------------- https://youtu.be/pcu5qGINOcI

2008 = Γιάννης Ντουνιάς , ----------- στο CD‎ ''Πάντα λαϊκά'' ------------ https://youtu.be/1JY2XdM6T5g


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9C%CE%B5+%CE%A4%CE%BF+%CE%92%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%B9%CE%AC&type=release ] - - - - - [ http://vinyl.gr/Stelios%20Kazantzidis%2045%20strofes%20(Parlophone).html ] - - - - - [ https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%94%CE%B5%CE%BD_%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD_%CE%BD%CE%B1_%CE%BC%CE%B1%CF%82_%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD ]
   netriofron
15-09-2016 10:59
ΛΑΘΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ακουστηκε ,απο ----- Στέλιο Καζαντζίδη & Μαρινέλλα ----- στην ταινια του 1965 ,«Δε μπορούν να μας χωρίσουν» ,( μαζι με το ''Τα μουτζουρωμένα χέρια'' ). ------ Ο Στέλιος Καζαντζίδης και η Μαρινέλλα παντρεύτηκαν στις 7 Μαΐου του 1964 -------
1η = Στέλιος Καζαντζίδης & Μαρινέλλα -- ηχογραφηθηκε το 1964 ,και κυκλοφορησε 17--2--1965 ------- Δισκος Parlophone GDSP-3002
2η = Πάνος Τζανετής ??? ( Η ταινία ''Περάστε την πρώτη του μηνός'' ,προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 ,αρα γυριστηκε το 1965 !!!!!!!)

[ Πηγες http://vinyl.gr/Stelios%20Kazantzidis%2045%20strofes%20(Parlophone).html
------ ΚΑΙ ----- https://www.discogs.com/%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CE%9C%CE%B5/release/8575199 ]
   vbotis
19-05-2014 22:03
Πρωτοακούστηκε από τον Πάνο Τζανετή και τη Βίκυ Μοσχολιού (2η φωνή) στην ταινία του 1965 "Περάστε την πρώτη του μηνός".
   gkremistis
28-07-2013 19:08
Το έχει ερμηνεύσει κι ο Μανώλης Μητσιάς.
   ~tsini~
05-06-2009 14:03
Ανεπανάληπτο τραγούδι!
   tatong5
22-05-2008 05:19
ειναι απο ταπιο ομορφα τραγουδια απολυτου και απελπισμενου ερωτα ...i love ζαμπετας
   thelion1963
25-12-2007 17:07
Μπορει να μεταφρασθη στα αγγλικα?
   sveta
24-08-2007 04:34
   Ανώνυμο σχόλιο
11-03-2005
πολυ καλο


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο