Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100655 Τραγούδια, 243714 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Το ψωμί είναι στο τραπέζι - 1963       
 
Στίχοι:  
Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Το ψωμί είναι στο τραπέζι
το νερό είναι στο σταμνί
το σταμνί στο σκαλοπάτι
δώσε του ληστή να πιει

Το ψωμί είναι στο τραπέζι
το νερό είναι στο σταμνί
το σταμνί στο σκαλοπάτι
δώσε του Χριστού να πιει

Δώσε μάνα του διαβάτη
του Χριστού και του ληστή
δώσε μάνα να χορτάσει
δωσ’ του αγάπη μου να πιει




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 92.4%  (8 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 18909
      Σχόλια: 10
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Η γειτονιά των αγγέλ...
1963
[1] Μια φορά θυμάμαι
1982
[1] Μίκης Θεοδωράκης - 3...
1983
[1] Γιάννης Πουλόπουλος ...
1998
[1] Τα θεατρικά
2000
[2] Δίσκος 45 στροφών
1964
[3] Η Σουλα Μπιρμπίλη τρ...
2010
[4] 70 χρόνια Μίκης Θεοδ...
1995
[5] Μίκης Θεοδωράκης - 7...
2000
[6] Ο ερωτικός Θεοδωράκη...
2001
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Minos, Ανδρόνικος @ 15-12-2005
   Minos
15-12-2005
Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε ο Γιάννης Πουλόπουλος. Το πρωτοείπε ζωντανά στην παράσταση του Θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Η γειτονιά των αγγέλων", (Ν.Κούρκουλος-Τζ.Καρέζη) γνωστό και από την κινηματογραφική του μεταφορά του Γιάννη Δαλιανίδη με τον τίτλο "Γυμνοί στον δρόμο".
   netriofron
15-01-2017 18:18
1974 = Χορωδία Τρικάλων και ορχήστρα υπο της Τερψιχορης Παπαστεφάνου -------- Αλμπουμ ''Μίκης Θεοδωράκης, Χορωδία Τρικάλων Και Ορχήστρα Διεύθυνση Τερψ. Παπαστεφάνου ‎– 4''
1974 = ΜΙχαήλ Θεοδώρε = Τενορος !!! ------- Αλμπουμ ''Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις ‎– Θεοδώρε Τραγουδά Θεοδωράκη'' --------- https://youtu.be/ov8__oNMEsQ
1978 = Νίκος Αρμάος ‎+ τη ΛΑΤΕΡΝΑ του !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! --------- αλμπουμ ''Ο Αρμάος Παίζει Στη Λατέρνα Θεοδωράκη-Χατζιδάκι'' ------ https://youtu.be/3tCA5Oshh9c
1989 = Μαρία Δημητριάδη - Γιάννης Κούτρας - Γιώργος Μιχαλισλής - Κατερίνα Γιαμαλή ‎ [Ενορχήστρωση & πιανο : Τάσος Καρακατσάνης] ------- συλλογη ''Μίκης Θεοδωράκης* - Σταύρος Ξαρχάκος - Γιάννης Μαρκόπουλος - Γιάννης Σπανός ‎– Κυριακάτικη Εκδρομή''
   netriofron
02-11-2016 16:33
1964 : = Σπύρος Σκορδίλης + Χορωδια ----- 45ρακι της ‎RCA Victor (48g 2500) & στο Αλμπουμ ''Various ‎– Greece Sings'' (1966) -------- https://youtu.be/x4Zci1he0s4
   netriofron
05-09-2016 02:26
........Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε ο Γιάννης Πουλόπουλος.... ( Minos 15-12-2005)
ΛΑΘΟΣΣΣΣΣΣΣΣ
Ειναι μολις το -- 3ο --- του !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1η = ηχογραφηθηκε το 1963 Γιάννης Πουλόπουλος (HMV 7PG-3352)-- που κυκλοφορησε 17--1--1964
2η = ηχογραφηθηκε το 1963 Γρηγόρης Μπιθικώτσης (ΗMV 7PG-3413) ----- ΑΛΛΑ ----- κυκλοφορησε 10--9-----1964 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο θυμος για την ηχογραφηση τους ,και απο τον Μπιθικώτση... ηταν η αιτία που ο Γιάννης Πουλόπουλος διέκοψε τη συνεργασία του με την Columbia και μετακινηθηκε στην νεοσυσταθεισα Lyra του Αλέκου Πατσιφά.
Ακριβως την επομενη μερα της μετακινησης του,στις 10--9 ,η HMV κυκλοφορησε το 45ρι με τον Μπιθικωτση !!
( http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203351-3400.html
& http://giannispoulopoulos.blogspot.gr/p/blog-page.html )
   netriofron
11-08-2016 22:03
Σούλα Μπιρμπίλη= δίσκακι 45 στροφών (Lyra 1048) που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1965
   netriofron
03-08-2016 23:05
1η 1963
2η 1964
3η 1965
   Ανατολικός
16-10-2014 20:59
The bread is on the table
the water’s in the jar
the jar is by the stairway
offer the robber some to drink

The bread is on the table
the water’s in the jar
the jar is by the stairway
offer Jesus some to drink

Offer some bread to the traveller
to Jesus and to the robber
offer him some, oh mother, up to be full
offer him some, my love, to drink
   gkremistis
24-08-2012 12:56
Και η Σούλα Μπιρμπίλη.
   foukourado
01-03-2008 00:44
ΛΑΘΟΣ.Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ , ΤΟ 1963 , ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ Η ΓΕΙΤΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ
   Ανώνυμο σχόλιο
26-01-2006
ηχογράφηση:(1965)


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο