Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101386 Τραγούδια, 244867 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Για να σε εκδικηθώ - 1988       
 
Στίχοι:  
Κυριάκος Ντούμος
Μουσική:  
Λάκης Παπαδόπουλος


Για να σε εκδικηθώ
σου σκίζω τις φωτογραφίες
κι εσύ όπως και εγώ
κομμάτια στις γωνιές και στις πλατείες
τα γράμματά σου καίω
μέσα στον πυρετό μου
και σβήνω το όνομά σου
μαζί με το δικό μου

Για να σε εκδικηθώ
πετάω ενθύμια και δώρα
κι εσύ όπως και εγώ
θρύψαλα και σκουπίδια τώρα
τις ζωγραφιές σου σκίζω
τα πόστερ που αγαπούσες
και βάφω τις κουρτίνες
στο χρώμα που μισούσες

Για να γιατρέψω τις ατέλειωτες πληγές
αφού δεν βγήκες από μέσα μου ποτέ
Για να γιατρέψω τις ατέλειωτες πληγές
αφού δεν βγήκες από μέσα μου ποτέ

Για να σε εκδικηθώ
πετάω ενθύμια και δώρα
κι εσύ όπως και εγώ
θρύψαλα και σκουπίδια τώρα
τις ζωγραφιές σου σκίζω
τα πόστερ που αγαπούσες
και βάφω τις κουρτίνες
στο χρώμα που μισούσες

Για να γιατρέψω τις ατέλειωτες πληγές
αφού δεν βγήκες από μέσα μου ποτέ
Για να γιατρέψω τις ατέλειωτες πληγές
αφού δεν βγήκες από μέσα μου ποτέ




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 93.8%  (50 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 92297
      Σχόλια: 57
      Αφιερώσεις: 3
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Έλα Γορι-Λάκη
1988 MINOS 716 (LP) - MINOS EMI
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1989
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1995
[1] Οι μπαλάντες της ζωή...
2003
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   l3ft3r1s @ 22-11-2002
   evgemini77
10-04-2019 14:26
Λ.Παπαδόπουλος, Δ.Μητροπάνος - Για να σ' εκδικηθώ (guitar solo cover)
https://www.youtube.com/watch?v=C3mVdApEP-o
   Shinobi
05-01-2013 23:26
εξαιρετική μελωδία
πάνω σε εξαιρετικά
λόγια
   οδ08052012
15-09-2012 00:21
αφού δεν βγήκες από μέσα μου ποτέ..μα τι στιχοι ... !
   Mairy_ioak
16-11-2011 19:14
   Mairy_ioak
16-11-2011 19:13
ποοοοοσο τελειοοοοοοο!!!!!
   mini_nastazia
25-09-2011 21:46
Gia ola auta pou den prolavame na zhsoume!!!Afou den vghkes apo mesa mou POTE...Oi plhges den tha giatreutoun!!!Makari sto mellon na sunanththoume ksana...Tha se skeftomai panta...Kalh tuxh...
   dsensitive
30-05-2011 13:41
Para ta synais8hmata pou prokyptoyn einai yperoxo tragoudi.....
   george tr.
17-07-2010 13:04
Για μένα το απόλυτο ερωτικό τραγούδι της ελληνικής δισκογρα
φίας, τραγουδισμένο από δύο άντρες.
   koloniotis7
03-04-2010 01:12
ΚΟΡΥΦΑΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   kyzakii
11-01-2010 07:28
gia'fto vgike to kalitero ntouetto twn teleutewn 30 xronwn

poli oreoi oi stixoi,
ekseretiki mousiki apo ton laki

kai fisika i telia ektelesi apo laki kai mitropanoo


recpect
   ΛΟΦΟΣ
21-11-2009 04:21
Για να γιατρέψω τις ατέλειωτες πληγές
αφού δεν βγήκες από μέσα μου ποτέ

τοσα χρόνια κια όμως δεν βγήκες ΠΟΤΕ
   olgeto
14-03-2009 02:50
ti mou thimizei auto to tragoudiiiii.... .... a re 83...
   thrilos18
27-02-2009 13:46
θρυλικό
   thrilos18
08-02-2009 10:57
μεγα μεγας μεγας δεν εχω να πω τιποτα αλλο
   vero-fwtis
21-01-2009 03:09
S aGapw...PoTe Dn 8a kana kaTi Gia n S ekDiKi8w..Dn mpoRw...EiNai panw aPo meNa...MpoRei n Skizw Tis FoToGraFies,Na sViNw Ta miNiMata sou...aLLa PoTe Dn 8a s 3ePeRasw etc....PeTaw en8umia kai PraGmata Dika soO aLLa esy Dn vGaineis aPo to MuaLo moO....S aGapw...To 3eReis...Kai to EkmeTaLLeuesai....GuRna moNO...AuTo ZiTaw...TiPoTa aLLo...MonO auTo...Gyrna kai Pes moO mia DiKaioLogia...8a tin PistePsw..8a GuRisw...To 3es...Me 3es....MoNo GuRna....H MpEmPa soO....
   xrhstakis
22-11-2008 08:05
afierwmeno st maria!!!!!1
   panserraikara
30-10-2008 16:37
panemorfo tragoudi...panemorfoi stixoi....

to mono pou mou tin spaei einai oti epanalamvanonte sunexeia kai ginete kourastiko!
   mariannaki
30-09-2008 05:36
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ.... ΤΕΛΕΙΟ.... ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ.... ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΣΤΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ..... ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   iokacticnob
11-09-2008 07:36
eiNai.teLeio.k.MetRaei.pRaGmatiKa...
   aggeliki-didas
23-08-2008 01:27
gia na se ekdiki9w....
   Em016
06-10-2007 15:30
milaei apo mono tou...mprabo!!
   marico butterfly
03-10-2007 09:13
teleio.... tosa xronia k de xanetai me tpt....!!!
   neraidotetoia
14-09-2007 09:52
*ki eC oPwC k Gw, KoMMaTia cTiC GwNieC k CTiC pLaTeieC.,.*

aAaXx...!
   chris!xanthi
06-06-2007 04:59
"....είναι τόσο ανιαρό να μην μπορούν να θαφτούν τα συναισθήματα...αφού και αυτά έχουνε ήδη ξεψυχήσει..."
ζήσε όπως και τότε...απλά και αληθινά...
   _aggigma 4ixis_
08-04-2007 18:06
...gia na giatre4o tis ateleiotes pliges afou den vgikes apo mesa m pote..
   NANTIA19
13-12-2006 06:22
teleio komati
   Φένια!!!!!
15-11-2006 16:01
Πραγματικά υπέροχες φωνές! Νομίζω πάντως ότι του Μητροπάνου του πάει περισσότερο το στυλ του συγκεκριμένου τραγουδιού!! Το ερμηνεύει σαν να το ζει στην πραγματικότητα!Αφού δε βγήκες από μέσα μου ποτέ... Είσαι ακόμα μέσα μου αν και έφυγες από κοντά μου ψυχούλα μου... Σε λατρεύω
   zouzouna
27-10-2006 04:28
Τα λογια πιστεύω πως είναι περριτά......Απλα Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!!!!!!!!!!!!!
   prigipisa
21-09-2006 06:21
ΤΕΛΕΙΟ
   Ανώνυμο σχόλιο
17-05-2006
ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΝΕΣΕ ,ΤΟ ΕΧΕΙ ΛΑΤΡΕΨΕΙ
   Ανώνυμο σχόλιο
20-03-2006
o stixos milame "exi" noima!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
15-02-2006
Υπέροχο κ απερίγραπτα συγκινητικό-Σ'αγαπάω
   Αφιερωμένο από τερεζουλινι -
για αγελαδιτσα -
06-01-2006 13:33
Ενα απο τα αγαπημενα μου τραγουδια....!!!Στο αφιερώνω με όλη μου την αγάπη!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
29-12-2005
afantasta sigginitiko
   Ανώνυμο σχόλιο
05-12-2005
το αγαπημενο μου!!!!!!!!!!φοβερο κομματι επο δυο καταπληκτικες φωνες.μακαρι να βγεις καποτε απο μεσα μου........
   Ανώνυμο σχόλιο
31-10-2005
Apo ta kalutera tragoydia!
   Ανώνυμο σχόλιο
29-06-2005
το απολυτο τραγουδι!!!!οποτε και να το ακουσω με τρελλαινει...
   Ανώνυμο σχόλιο
14-05-2005
μακάρι να μπορούσα και εγω να τα κάνω!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
30-04-2005
τελειο διαχρονικο τραγουδι!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
30-04-2005
ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
20-04-2005
τα λέει ολα ...
   Ανδρέας Ανδρέου
24-03-2005
Είναι το πιο όμορφο τραγούδι που άκουσα βράδι.
   Ανδρέας Ανδρέου
24-03-2005
Απίθανο και συνταρακτικό,με λίγα λόγια αξεπέραστο....
   Ανώνυμο σχόλιο
15-03-2005
E K P L H K T I K O ! ! ! (NALI)
   Ανώνυμο σχόλιο
28-02-2005
(thanasiforos)bravo Kyriako,makari nas mas dinis pada tetoia tragoudia.eksisou kali i erminia.
   Ανώνυμο σχόλιο
26-02-2005
kai xwrsimenos na mhn eisai, auto to tragoudi se aggizei, sou milaei. einai h fwnh tou mhtropanou, aplh xwris texnasmata-einai realistikh. ayth einai h mageia ths (stamatis)
   Ανώνυμο σχόλιο
31-01-2005
Ο Κυριάκος Ντούμος είναι ένας από τούς καλύτερους στιχουργούς .Το τραγούδι αυτό ένα από τα καλύτερά του
   Αφιερωμένο από Beth -
για George -
06-01-2004 03:19
To afierwnw se kapoion pou mou espase ta nevra! Se exw varethei pragmatika!!
   Αφιερωμένο από εφη -
για tonia -
02-03-2003 09:06
tonia mou to agapimeno sou tragoydi e?filia raul
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ...   ( costas1976@hotmail.com )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΕΝΑΣ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΣ ΠΟΘΟΣ   ( ΓΙΩΤΑ )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
tha tis vapsw tis kourtives telika...
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ego tis pira somon tis kourtines den tha tis vapso kiolas kainouries kourtines tosa lefta edosa   ( baggelas )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
korifeo apla korifeo....   ( natalia )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Δεν εχω πολλα να πω γιατι μιλαει απο μονο του.   ( Jojm 504 )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Από τα λίγα ερωτικά αντρικά ντουέτα... Μπράβο!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
πολυ κλαμα......   ( μικρο )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Κομμάτια τα γράμματά και οι ζωγραφιές σου... Αγάπη μου... επιτέλους βγήκες από μέσα μου!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
apo tis liges fores pou eniosa mageia...otan me koitaxes sta matia kai to tragoudises meta apo osa eixan ginei...m ekdikithikes...   ( pdl )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
fovero tragoudi!!!   ( Lisa )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο