Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 223313 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Αραπίνες ( Νύχτες μαγικές ) - 1946       
 
Στίχοι:  
Βασίλης Τσιτσάνης
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Νύχτες μαγικές, ονειρεμένες
αγάπες λάγνες, ξεχασμένες στην ξενιτιά
Τρέχει ο νους μου προς τα περασμένα
τα βράδια μου τ’ αγαπημένα, στην Αραπιά

Σας μιλάω με καημό, με σπαραγμό
για τόσες τρέλες που νοσταλγώ
Αραπίνες λάγνες, ερωτιάρες
με ουίσκι, με γλυκιές κιθάρες, γλέντι και πιοτό
Αραπίνες, μάτια φλογισμένα
και κορμιά φιδίσια, καμωμένα σαν εξωτικά
----------------------------------------------------------------------------

Η εκδοχή με την Καίτη Ντάλη

Νύχτες μαγικές, ονειρεμένες,
αγάπες λάγνες, ξεχασμένες στην ξενιτιά,
τρέχει ο νους μου προς τα περασμένα,
τα βράδια μας τ' αγαπημένα, στην Αραπιά.

Σας μιλάω με καημό, με σπαραγμό,
για τόσες τρέλλες που νοσταλγώ.

Αραπίνες λάγνες, ερωτιάρες,
με ουίσκι, με γλυκιές κιθάρες, γλέντι και πιοτό,
αραπίνες, μάτια φλογισμένα,
με κορμιά φιδίσια, καμωμένα σαν εξωτικά.

Κάθε βράδυ, δυο μεγάλα μάτια
αράπικα, σωστά διαμάντια, αναζητώ,
μα δεν βρίσκω τέτοια, μαγεμμένα,
σαν τ' άλλα, τα ονειρεμμένα, γι' αυτό πονώ.

Σας μιλάω με καημό, με σπαραγμό,
για τόσες τρέλλες που νοσταλγώ.

Αραπίνες λάγνες, ερωτιάρες,
με ουίσκι, με γλυκιές κιθάρες, γλέντι και πιοτό,
αραπίνες, μάτια φλογισμένα,
με κορμιά φιδίσια, καμωμένα σαν εξωτικά.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 87.6%  (24 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 43786
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Αραπίνε...
1946 HMV AO 2722
[3] Τα κλειδιά
1968
[4] Μαρίζα Κωχ
1977
[5] Ο Στέλιος Καζαντζίδη...
1994
[5] Η φωνή του όλη
2000
[5] Για πάντα κοντά μας
2003
[5] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[6] Νύχτες μαγικές κι ον...
1985
[7] Το τραγούδι γυμνό
1992
[8] Θυμηθείτε με τον Γιά...
1984
[9] Με βάρκα το τραγούδι
1999
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   l3ft3r1s @ 22-11-2002
   netriofron
26-07-2017 21:52
ΕΠΙΣΗΣ :

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Μπολερό (Bolero) ---------- Αλλος τιτλος ''Αραπίνες ερωτιάρες''


1960 [7 Δεκεμ.] = Αντώνης Ρεπάνης + Βασίλης Τσιτσάνης +++++ Καίτη Γκρέυ (= Αγγελική Καλαϊτζή) ,[Ενορχηστρωση & μπαγλαμα : Βασίλης Τσιτσάνης] ,Μπουζουκι : Μανώλης Χιώτης --------- δισκακι ΕΡ της HMV (7EGG 2566) & αλμπουμ ''Τσιτσάνης'' (αυτο με τα κλειδιά) (1968) ----------- https://youtu.be/SNIBkuwFtyk

1978 = Περικλής Περάκης + ''Naked Venus'' ,[Ενορχήστρωση : Νέστωρ Δάνας] ,@@@@ Σε ρυθμο Disco !!!!!!!!! @@@@----------- Αλμπουμ ''Discoμεράκια'' ---------- https://youtu.be/0k-pnUgxzjM
   netriofron
14-08-2016 16:25
1η=Βασίλης Τσιτσάνης & Φώτης Πολυμέρης 29-10-1946 (Odeon - GA 7351).
2η = Ιωάννα Γεωργακοπούλου & Στελλάκης Περπινιάδης 7-12-1946 (HMV AO 2722 ).
3η =Βικτωρία Μήτρου Χαζαν 1948 ( Panhellenic Record Αμερικής / P - 0123 ) ----- https://youtu.be/vWKRMokG8j4 .
4η = Αντώνης Ρεπάνης & Βασίλης Τσιτσάνης +++++ ΓΚΡΕΥ
   Kipourosgr
25-12-2015 08:25
Με την Καίτη Ντάλη
https://www.youtube.com/watch?v=zCDMGKtzR_c
   Ανώνυμο σχόλιο
10-02-2006
excellent


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο