Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 222145 Ποιήματα, 27191 Μεταφράσεις, 26565 Αφιερώσεις
 

 Με το ίδιο μακό - 1991       
 
Στίχοι:  
Λίνα Νικολακοπούλου
Μουσική:  
Αντώνης Μιτζέλος


Με το ίδιο μακό
και με κέφι κακό
φύγαν μέρες
Το φεγγάρι απ’ τη μια
και του κόσμου η ζημιά
βάλαν βέρες

Τι θα κάνεις εσύ
είναι εννιά και μισή
τον καπνό μου φυσάω
Και προτού να λουστώ
σταυρουδάκι Χριστό
μες στα δόντια κρατάω

Κι όλο εσένα θέλω μόνο
για κανέναν δε σηκώνω
τώρα πια το ακουστικό
Μόνο εσένα και είμαι εντάξει
το ταβάνι έχει πετάξει
δυο φωτιές στον ουρανό

Σε χρειάζομαι και
το καινούργιο παρκέ
με το πόδι πληγώνω
Σου φυλάω μουσικές
στο ταξίδι να καις
μες στο χρόνο

Τι θα κάνεις λοιπόν
το κομμένο Depon
κυνηγάω στο σεντόνι
Και προτού να το πιω
σαν δεσμός με σκορπιό
λογαριάζονται οι πόνοι




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 93.8%  (22 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 72421
      Σχόλια: 41
      Αφιερώσεις: 14
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Μένω εκτός
1991
[1] Η νύχτα κατεβαίνει
1993
[1] Δυνατά 1986-2007
2008
[2] Αναστασία Μουτσάτσου...
2000
[3] Τερμίτες, η συναυλία
2000
[4] Live... κι αλλιώς
2002
[5] Δήμητρα Γαλάνη - Άλ...
2005
[6] Τόσα χρόνια μια συνα...
2009
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   l3ft3r1s @ 22-11-2002
   Αφιερωμένο από ΦΑΙΔΡΑ ΚΟΤΣΙΡΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
για fedra salvatore - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
27-05-2015 18:49
ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ
   Αφιερωμένο από ΦΑΙΔΡΑ ΚΟΤΣΙΡΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
για fedra salvatore - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
27-05-2015 18:49
ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ
   ΦΑΙΔΡΑ ΚΟΤΣΙΡΑ
27-05-2015 18:46
ΥΠΕΡΟΧΟ-κι ολο εσενα θελω μονο
Μονο εσενα κι ειμαι ενταξει
   entexnos19811
26-10-2011 19:55
   entexnα
24-12-2010 12:54
Ntoueto Arvanitakh-Zervoudakh einai teleio... Polu omorfotragoudi....
   alexandrini
29-11-2010 15:54
Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την αφιέρωση.
Κι ας έχουν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια.
Ζω για τη στιγμή που θα μου το αφιερώσεις πάλι, ίσως στην ίδια πόλη σε κάποιο πάρτυ, αυτή τη φορά μακριά απ' όλους και απ' όλα.
Σε σκέφτομαι.
   litsa19892008
04-06-2010 13:05
Μαγικο ..
   Xotikouli13
31-05-2010 08:31
   artichoken
09-04-2010 20:07
κρατάω η μασάω?
   Αφιερωμένο από Νίκος - Ρόδο
για Ζαφείρα - Ρόδο
10-11-2009 11:48
Αγάπη μου ένα υπέροχο τραγούδι για να σου αφιερώσω
   antimoda style
09-09-2009 14:51
Σε χρειάζομαι και
το καινούργιο παρκέ
με το πόδι πληγώνω
Τι θα κάνεις λοιπόν
το κομμένο Depon
κυνηγάω στο σεντόνι..
Κι όλο εσένα θέλω μόνο
για κανέναν δεν σηκώνω
τώρα πια το ακουστικό..


σε χρειαζομαι...
   Constantinaaa
14-06-2009 12:30
κι όλο εσένα θέλω μόνο.....

τέλειο..
   dim1988
18-01-2009 09:30
monadiko tragoudi...
   antoulini
02-01-2009 11:15
Μονο εσενα κι ειμαι ενταξει!Φοβερη μουσικη του Μιτζελου,κι οσο για την ερμηνεια του Μαχαιριτσα.....απλα σαγηνευτικη!
   Angeloh
11-08-2008 14:43
Η Πολύμνια ήταν μια απ'τις 7 Μούσες.

'Οσο για το τραγούδι, ηχογραφήθηκε απο την Αρβάνιτακη πρώτα. Ο Μαχαιρίτσας το έκανε μετά από δυο χρόνια διασκεύη. Το stixoi.com σας ενημερώνει σωστότατα.
   Αφιερωμένο από ΛΟΦΟΣ - ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
για Β....... - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
18-07-2008 02:17
και όλο εσένα θέλω μόνο...
μόνο εσένα και είμαι εντάξει...
   ΛΟΦΟΣ
18-07-2008 02:16
Κι όλο εσένα θέλω μόνο
για κανέναν δεν σηκώνω
τώρα πια το ακουστικό
Μόνο εσένα και είμαι εντάξει

ακούς;;Μονο εσένα και είμαι εντάξει.....
   Αφιερωμένο από ΓΙΩΤΑ - ΚΑΠΟΥ
για ΣΠΥΡΟ - ΚΑΠΟΥ
13-06-2008 02:04
ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΕΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ. ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ. Η ΑΝΡΧΙΚΗ ΣΟΥ
   sylia_218
12-05-2008 04:21
   nelly8
23-02-2008 10:32
απλα απιστευτο τραγουδι.
   kaloumpa
15-12-2007 03:25
Παιδιά... Το τραγούδι είναι πρωτο ερμηνευμένο από την Αρβανιτάκη...
Μπερδεύεστε γιατί τη μουσική την έχει γράψει ο Αντ. Μιτζέλος, μέλος των Τερμιτών...
Το τραγούδι κυκλοφόρησε με τη φωνή της Αρβανιτάκη το 1990 - 91 (νομίζω) στο δίσκο '' Μένω εκτός ''.
Πολύ σωστά σημειώνετε ότι υπάρχει και μια πολύ ωραία και πολύ αισθαντική εκτέλεση από τον Μαχαιρίτσα στο τελευταίο
( αν δεν κάνω λάθος ) live των Τερμιτών.
   rhcp
08-12-2007 04:17
kommatara!!!!
   athina_17
05-05-2007 09:45
Ενα θεικό τραγούδι...!!!!
   Lila22
19-04-2007 12:39
Symfonw sto anatrixiazei. Den einai kai to kalutero twn kaluterwn , alla pisteuw pws exei stixo, kai mallon osoi exoun ponesei meta apo xwrismo apo poluxroni sxesh pianoun to nohma.
   Αφιερωμένο από Αναστασία - Πατήσια
για Διονύση - Γλυφάδα
23-03-2007 08:48
Γιατί γιατί γιατί αυτό το τραγούδι ταιριάζει γάντι
στην σχέση μας και να μην μπορώ να σου αφιερώσω
σε ενα φτηνο ξενοδοχείο να τρυπώσουμε???????
   Δημητριoς
09-02-2007 17:00
nai den lew alla epeidi grafei oti h proti ektelesi einai tis arvanitaki
   Αφιερωμένο από Μαρια - Κουκακι
για ...... - ...........
02-02-2007 11:03
Γεια σου ρε Λαυρεντη!!!!!!!!!!!Κομματαρες ατελειωτες!!!!!
   marios3008
06-11-2006 09:22
¨Εχεις δίκιο ρε Δημήτρη... αλλά πρέπει να ομολογήσεις πως η
εκτέλεση της Αρβανιτάκη είναι ισάξια...
διαφορετική μα συνάμα μοναδική!
   Δημητριoς
17-09-2006 09:07
RE PAIDIA TOU MAXAIRITSA EINAI AUTO TO KOMATI!
   Polixenh
05-08-2006 04:47
Μαγικο!!!
   Αφιερωμένο από Ελενα - Αθήνα
για Χρήστο - Αθήνα
30-05-2006 11:04
Να μην ξανατσακωθούμε ποτέ....
   Αφιερωμένο από maria -
για giorgo -
30-05-2006 11:00
apla... gia sena
   Ανώνυμο σχόλιο
13-05-2006
kai to kinigao to sentoni mou thimizei ton pao pou kinigaei to sentoni gia to champions league teleutaia agonistikh.. Pame re trifillara. auto pisteuo einai to noima piso apo tous stixous
   Αφιερωμένο από Αντιγονη -
για Τιμο -
04-05-2006 09:51
Και ολο εσενα θελω μονο...για κανενα δεν σηκωνω τωρα πια το ακουστικο...

Σ'αγαπαω μ'ακους... συγνωμη που εχασα οτι πιο πολιτυμο μου ειχες δωσει μετα την αγαπη σου..
δεν το ηθελα πιστεψε με...
   Ανώνυμο σχόλιο
02-05-2006
φοβερό τραγο΄δι αλλα απο στιχό.. ειδικά εκεί που λέει το κομμένο depon
   Ανώνυμο σχόλιο
17-04-2006
Οταν το ακουει κανεις ανατριχιαζει!
   nikos
14-04-2006
Ενημερωτικά, εγώ το έχω και σε εκτέλεση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Μέσα από το live Η συναυλία σε ηχογράφηση studio. Η μόνη διαφορά στους στίχους είναι αντί ...δόντια μασάω λέει ...δόντια κρατάω.
   Αφιερωμένο από Μάτια της - Θεσσαλονίκη
για Ελπίδα μου - Γλυφάδα
06-04-2006 14:34
Σου φυλάω όχι μόνο μουσικές...Το ομρφότερο ταξίδι...
   Ανώνυμο σχόλιο
27-03-2006
πολυμνια??????τι ονομα ειναι αθτο?
   Ανώνυμο σχόλιο
22-02-2006
οταν η Νικολακοπουλου εχει κεφια!!!ανεπαναληπτη ερμηνεια και απο την Αρβανιτακη!!τελειο!!
   Αφιερωμένο από ιωαννα -
για χρηστο -
04-12-2005 05:27
απ'τη μια σε μισω γιατι εισαι ο πρωτος αντρας που μ'εκανε να κλαψω αλλα απ'την αλλη εισαι ο μονος που και μονο με την παρουσια σου μ' εχεις αγγιξει τοσο πολυ δεν αντεχω αλλο Σ' ΑΓΑΠΑΩ ποτε θα το παρει
   Ανώνυμο σχόλιο
14-07-2005
Με εκφράζει απόλυτα! (Νατάσα)
   Ανώνυμο σχόλιο
27-06-2005
καταπληκτικό τραγούδι, εκφράζει καταστάσεις.Αλεξία
   Ανώνυμο σχόλιο
07-06-2005
αυγουστος 2003
   Αφιερωμένο από sdfsd -
για dsfsdf -
05-05-2005 08:21
Με το ίδιο μακό και με κέφι κακό φύγαν μέρες
Το φεγγάρι απ' τη μια και του κόσμου η ζημιά βάλαν βέρες
   andri2
30-03-2005
ston ka8e ena oi stixoi milun diaforetika se kapoius den milun ka8olu...
   Ανώνυμο σχόλιο
28-02-2005
Ti stixoi??? Nomizei kaneis oti tous katalavainei???
   Ανώνυμο σχόλιο
10-02-2005
μοναδικο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ευθυμία
   Αφιερωμένο από sasa -
για kounelaki -
08-09-2004 07:22
mou leipeis gia kanena de sikono tora pia to akoustiko
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
φοβερο
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Πολύ με εκφράζει!   ( Στέλλα )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
yperoxo .. monadiko   ( Nana )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
para poli wraio tragoudi!!! TELEIO!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
πολυ ωραιο
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ενα μοναδικο τραγουδι, μιλαει στην ψυχη μου


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο