Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
110747 Τραγούδια, 252665 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Πήρες το μεγάλο δρόμο - 1967       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Δήμος Μούτσης


Πήρες τον μεγάλο δρόμο
για να πας στα ξένα
άφησες σε μένα
τη λαβωματιά

Πήρες τον μεγάλο δρόμο
δρόμο δίχως άκρη
έγινε το δάκρυ
θάλασσα πλατιά

Τώρα την πόρτα μου χτυπάν
βοριάδες και χειμώνες
μα οι καρδιές που αγαπάν
μένουνε πάντα μόνες

Πήρες τον μεγάλο δρόμο
και το μονοπάτι
Πώς να κλείσω μάτι
πώς να κοιμηθώ

Πήρες τον μεγάλο δρόμο
και μονάχος μένω
τι να περιμένω
τι να καρτερώ.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 96.2%  (10 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 11515
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1967
[1] Κόκοτας
1968
[1] 14 χρυσές επιτυχίες ...
1977
[1] Δήμος Μούτσης - Τα κ...
1990
[1] Σταμάτης Κόκοτας - Ο...
2002
[2] Απόψε δε θα κοιμηθεί...
2004
[3] Παρουσία κοινού – Απ...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Minos, Ανδρόνικος @ 06-12-2005
   Viennezos
26-09-2006 21:24
45άρι του 1967.
Ένα χρόνο αργότερα το τραγούδι συμπεριλήφθηκε και στον πρώτο προσωπικό μεγάλο δίσκο του τραγουδιστή που είχε τον τίτλο "Κόκοτας".
   netriofron
20-10-2016 13:18
1968 (κυκλοφορησε 1 Φεβρ ) -- Νασος Σταθάκης ----- 45ρακι στην DECCA (PL 8169) ----- https://youtu.be/lXzIF9_FO28
   longieth
20-05-2012 01:21
http://www.youtube.com/watch?v=ZGL-Bd6bJxQ&feature=related
   ραφαηλια
14-03-2010 12:26
   ~tsini~
04-05-2008 11:41
   little prince
25-03-2008 05:51
..για σενα που εισαι μακρια μου...be thinking of me...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο