Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99739 Τραγούδια, 241721 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά - 1961       
 
Στίχοι:  
Σταύρος Κουγιουμτζής
Μουσική:  
Σταύρος Κουγιουμτζής


Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά
και δέντρα μαραμένα
θα κλαιν στον κήπο σου πουλιά
και μια καρδιά στα ξένα

Αν δεις στον ύπνο σου εκκλησιά
αν δεις την Παναγία
κάνε τον πόνο μου χαρά
το δάκρυ μου ευτυχία

Αν δεις σε χέρι παιδικό
πουλάκι πληγωμένο
πάρε τις στράτες να με βρεις
εγώ σε περιμένω




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 91.4%  (14 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 21928
      Σχόλια: 10
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1961
[2] Δίσκος 45 στροφών
1962
[2] Η Αθήνα του 60 τραγο...
2007
[3] Να `τανε το 21
1970
[4] Από καρδιάς
2002
[5] Ζωντανή ηχογράφηση σ...
2003
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   netriofron
05-02-2018 14:35

ΕΠΙΣΗΣ :

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Χασάπικο(ς).


1964 [Νοε] = Diego Varagić , στα ΓΙΟΥΓ/ΒΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!! + η χορωδία "Koral" , ,Ενορχήστρωση : Sreten Stevanović , ,Διασκευή στίχων : A. Guteša , και με τίτλο ''Sanjam U Samoći'' , -------------- δίσκος ΕΡ στην Γιουγ/βική PGP RTB (EP 50277) -------------- https://youtu.be/qQZt8kUKDrM

1986 = ''Stari Znanci'' , στα ΓΙΟΥΓ/ΒΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!! : Γιουγ/βική μπάντα , και με τίτλο ''Sanjam U Samoći'' , -------------- Άλμπουμ ''Stari Znanci ‎– Sanjam U Samoći'' στην Γιουγ/βική Suzy ‎ (KS 4-479) --------------- https://youtu.be/TFS4EZ2p2UY

   netriofron
14-05-2017 00:32
1η : 1961 = Μανώλης Καναρίδης ---------- 45ρακι στην FIDELITY 7182

1962 = Μάριον Σίβα (= Ζαχαρούλα Μπούρμπουλα) ---------- 45ρακι στην Philips 7833 & στη συλλογη ''Popular Greek Songs Of Today'' στην Philips ‎ (630 101 PL) (1963)

1970 = Γιώργος Νταλάρας , [Ενορχηστρωση : Σταύρος Κουγιουμτζής] --------- & συλλογη ''Σταύρος Κουγιουμτζής ‎– 10 Χρόνια Τραγούδι'' (1979) & συλλογη ''Σταύρος Κουγιουμτζής ‎– Τα Μεγάλα Τραγούδια'' (1994)

2002 = Γιώργος Νταλάρας + Γεράσιμος Ανδρεάτος --------- Αλμπουμ ''Γιώργος Νταλάρας ‎– Από Καρδιάς - Live'' (Ζωντανη ηχογραφηση απ'τον ''Ζυγό'')

2003 = Γεράσιμος Ανδρεάτος + Μανώλης Χατζημανώλης + Παιδική Χορωδία "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" υπο τον Χρυσόστομο Σταμούλη --------- στο CD ''Σταύρος Κουγιουμτζής-Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο" (Ζωντανη ηχογραφηση απ'τη Θεσσαλονίκη στις 30 Σεπτεμβρίου 2003) --------- https://youtu.be/u11PiQH7xNc


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/Various-Popular-Greek-Songs-Of-Today/release/4954619 ] - - - [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%91%CE%BD+%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CF%8D%CF%80%CE%BD%CE%BF+%CF%83%CE%BF%CF%85+%CE%B5%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%AC&type=all ] - - - [ http://desmich8-retro.blogspot.gr/search/label/%CE%9C%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BD%20%CE%A3%CE%AF%CE%B2%CE%B1 ]
   Chrysa_mkr
12-10-2013 07:50
http://www.youtube.com/watch?v=Ro9z4e_D2-I
   vbotis
10-10-2011 19:17
Η πρώτη εκτέλεση είναι από τον Μανώλη Καναρίδη (1961) και λίγο μετά με τη Μάριον Σίβα (1962).

(Γιώργος Τσάμπρας για το δεύτερο πρόγραμμα 10/11/2011)
   dsensitive
31-05-2011 16:05
Υπέροχο τραγούδι κι απο τ' αγαπημένα μου! ....
   kostasglent
27-04-2010 02:23
   Ανώνυμο σχόλιο
13-05-2006
MEGALO....
   Ανώνυμο σχόλιο
27-06-2005
Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΩΝ......ΝΤΑΛΑΡΑΣ-ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΓΙΞΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ....
   Ανώνυμο σχόλιο
13-06-2005
μόλις επέστρεψα απο συναυλία αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή και ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω απο τη συγκίνηση.Ο Νταλάρας με τις ερμηνείες του έδωσε ρέστα και τα τραγούδια του Σταύρου πραγματικά μιλάνε στην ψυχή σου.ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΣΤΑΥΡΟ!!ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Υπέροχο


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο