Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
68024 Τραγούδια, 219642 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Η Κρασογιώργαινα - 1966      
 
Στίχοι:  
Νίκος Καζαντζάκης
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Nειρεύονταν η Kρασογιώργαινα
σεργιάνιζε, λέει, με τον καλό της
σ’ ένα κλειστό περβόλι και χαμογελούσε...
Δεν ήταν ο Kρασογιώργης ο χοντρομπαλάς
παρά ένα λυγερό παλληκάρι...
Στριμμένο αγκάθα το μουστάκι του,
μαλλιά μακριά, κορακάτα,
στη ζωνη ασημοπίστολα
κι η αναπνιά του μύριζε κανέλλα...
Ίδιος, απαράλλακτος ο Aθανάσιος Διάκος!




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 60%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 6237
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Καπετάν Μιχάλης
1966
[2] 12 + 1 Τραγούδια του...
1969
[3] Μάνος Χατζιδάκις - 4...
2006
[4] Ρεσιτάλ
1989
[5] Η Φλέρυ Νταντωνάκη σ...
1991
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 26-11-2005
   Μιρικόγκος
04-01-2015 11:59
   παρις
12-05-2012 04:00
Θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Νίκ. Καζαντζάκη «Καπετάν Μιχάλης», Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο, 1966, σκηνοθ: Μάνος Κατράκης. Επιλογή κειμένου - διασκευή σε στίχους: Γεράσιμος Σταύρου. 2η εκτέλεση: Φλέρυ Νταντωνάκη, 1972.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο