Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
67227 Τραγούδια, 218109 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Άπονες εξουσίες - 1974       
 
Στίχοι:  
Μιχάλης Κακογιάννης
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Μια νύχτα που βουλιάζανε
τα σπίτια μες στο χιόνι
καρδούλα μου
στον κάτω δρόμο του χωριού
καρδούλα μου
σκοτώσαν τον Αντώνη
Αντώνη μου

Μάνα σε ξεκληρίσανε
άπονες εξουσίες
ψυχή δε σου αφήσανε
μόνο φωτογραφίες

Ο ένας γιος της μπάρκαρε
κρυφά από τη Μεθώνη
καρδούλα μου
τον άλλο τον συλλάβανε
καρδούλα μου
γιατί ήταν γιος του Αντώνη
Αντώνη μου

Μάνα σε ξεκληρίσανε
άπονες εξουσίες
ψυχή δε σου αφήσανε
μόνο φωτογραφίες




Διαφήμιση

 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (8 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 15827
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Στην Ανατολή
1974
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1988
[1] Η Ελλάδα του Μίκη
1995
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[2] Τα θεμέλιά μου στα β...
1965 & 2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   margarita paschou @ 20-11-2005
   gkremistis
10-12-2012 16:59
Και ο Μανώλης Μητσιάς.
   gkremistis
24-08-2012 11:03
Το έχει ερμηνεύσει κι η Γλυκερία.
   LA'I'KOS
30-07-2010 23:54
   Ανώνυμο σχόλιο
17-07-2006
ebrebe na se kanoun Ayio Stelio. O theos na se makarisei.
   Ανώνυμο σχόλιο
17-05-2006
"mana se kseklhrisane apones eksousies, psuxh de sou afhsane mono fwtografies" ti aploi kai parolauta gematoi nohma stixoi....giati to mono pou menei ontws einai mnhmes...einai mnhmes pou mas exoun stigmatisei kai 8a prepe na einai ta paradeigmata alla oxi pros mimish...
   Ανώνυμο σχόλιο
17-05-2006
...epishs to exei ektelesei kai o marios fragkoulhs...kai oi duo ekteleseis ekseretes...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο