Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 188031 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26497 Αφιερώσεις
 

 Πότε θα κάμει ξαστεριά - 1971       
 
Στίχοι:  
Παραδοσιακό
Μουσική:  
Παραδοσιακό


Πότε θα κάμει ξαστεριά,
πότε θα φλεβαρίσει,

να πάρω το ντουφέκι μου,
την έμορφη πατρόνα,

να κατεβώ στον Ομαλό,
στη στράτα του Μουσούρου,

να κάμω μάνες δίχως γιους,
γυναίκες δίχως άντρες,

να κάμω και μωρά παιδιά,
να κλαιν’ δίχως μανάδες,

να κλαιν’ τη νύχτα για νερό,
και την αυγή για γάλα,

και τ’ αποδιαφωτίσματα
τη δόλια τους τη μάνα...



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 88.6%  (24 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 51635
      Σχόλια: 16
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Γιάννης Μαρκόπουλος ...
1971
[1] Αξέχαστες επιτυχίες
1983
[1] Νίκος Ξυλούρης-Του χ...
2005
[2] Τολμηρή επικοινωνία
1987
[2] Κρητικά κλασσικά
1993
[2] Ριζίτικα της τάβλας ...
2004
[3] Ψαραντώνης - Ριζίτικ...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 16-11-2002
   dpa2007
01-03-2014 19:29
εκτέλεση Γιάννης Χαρούλης:
http://www.youtube.com/watch?v=24ehVUxm26g
   entexnos19811
30-06-2011 07:04
"Να κάνω Μάνες δίχως γιους"
Στίχος με δυσβάσταχτο βάρος...
   tassaras1981
10-05-2010 14:20
με το υπάρχον πολιτικό σύστημα, δύσκολα θα κάνει ξαστεριά...
βαρυχειμωνιά και ομίχλη βλέπω...
Αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι...
   Kapsouris123
28-10-2009 12:21
Κυριε Ανωνυμε
Αντε γαμησου που θα πεις τους ΕΑΜΙΤΕΣ και τους ΕΛΑΣΙΤΕΣ
Συμμοριτες, αυτοι απελευθερωσαν την Ελλαδα, ουτε καν τα ποδια τους δεν εισαι αξιος να φιλας μαλακα
   beezart
06-08-2009 11:45
hrwiko tragoudi alla polu kako re paidia..... :(
   tasos moraitis
01-02-2009 04:54
Είναι ένα πολύ συγκινητικό ριζίτικο τραγούδι, που χαρακτηρίζει τη λεβεντιά των Κρητών στον αγώνα για τη λευτεριά του νησιού. Ο Νίκος Ξυλούρης, ο Αρχάγγελος της Κρήτης, τραγούδησε αυτό το ριζίτικο τραγούδι με την υπέροχη φωνή του. Εμένα πάντα με συγκινεί.
   Νεφελοβάτης
19-12-2008 09:48
Πότε θα κάμει ξαστεριά άραγες..;

Ίσως όταν όλοι καταλάβουμε…

Πως σκλάβοι δε μας πρέπει να ‘μαστε…
   Αφιερωμένο από Alekoukos - to xorio mou
για Dimitri - Apo to xorio tou
15-10-2007 10:29
Omg!
   Ανώνυμο σχόλιο
01-05-2006
Καθε φορα που το ακουω μου σηκωνεται η τριχα!
   Ανώνυμο σχόλιο
05-03-2006
Έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι παλαιότερο και τραγουδιόταν από τους επαναστάτες του Βενιζέλου στη Κρήτη το 1904. Μετά το οικοιοποιήθηκε το ΚΚΕ (όπως πολλά) και του έβαλε το τετράστοιχο που λέτε.
   Ανώνυμο σχόλιο
18-02-2006
Ελληνες εναντιον Συμμοριτων πολεμουσαν στο συμμοριτοπολεμο την περιοδο '44-'49
   Ανώνυμο σχόλιο
16-02-2006
ZHTO KRHTH
   Ανώνυμο σχόλιο
07-10-2005
ΚΡΗΤΗ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΑ
   Ανώνυμο σχόλιο
18-09-2005
pou mporo na vro tous pragmatikous stixous?
   Ανώνυμο σχόλιο
31-08-2005
γαμαει
   Ανώνυμο σχόλιο
31-08-2005
σασ γαμω
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ, ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ !!!!!!!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο