Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
94462 Τραγούδια, 234991 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Μιλώ για τα παιδιά μου - 1974       
 
Στίχοι:  
Γιώργος Σκούρτης
Μουσική:  
Γιάννης Μαρκόπουλος


Μιλώ για τα παιδιά μου και ιδρώνω
έχω ένα χρόνο να τα δω και λιώνω.
Μου γράφει η γιαγιά τους πως ρωτάνε
τα τρένα που `ναι στο σταθμό πού πάνε.

Αδύνατος μου γράφει ο Στελάκης
έχει ανάγκη θάλασσας ο Τάκης
αρχίζει το σχολείο η Μαρίνα
θέλει να γίνει κάποτε γιατρίνα.

Μιλώ για τα παιδιά μου και ιδρώνω
έχω ένα χρόνο να τα δω και λιώνω.
Αγόρασα λαχείο στ’ όνομά τους
αχ να κερδίσω να σταθώ σιμά τους




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 73.4%  (9 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 18156
      Σχόλια: 12
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Μετανάστες
1974
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1983
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1997
[1] Πήρα απ΄ τη νιότη χρ...
2003
[1] 21 μεγάλα τραγούδια ...
2005
[1] Μεγάλα τραγούδια με ...
2005
[1] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
[2] Τολμηρή επικοινωνία
1987
[2] Ενότητες
1996
[3] Δεν ξέρω πόσο σ΄ αγα...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Σπύρος @ 14-11-2005
   exalte
31-07-2010 11:15
με εκανε και βούρκωνα πριν ακόμα αποκτήσω παιδιά...πόσο μάλλον τώρα...
   tassaras1981
29-05-2010 02:30
Εξαιρετικό τραγούδι, εξαιρετική ερμηνεία από τη Βίκη. Την πρώτη φορά που το άκουσα, τρελάθηκα.
   beethoven
18-01-2008 04:14
όποιος έχει ζήσει στα ξένα....
καταλαβαίνει τι σημαίνουν τα λόγια!
   viento21
01-06-2007 08:22
   beethoven
31-03-2007 01:13
Ο Γιώργος Σκούρτης είναι ο πιο σπουδαίος και δυνατός
νεοέλληνας συγγραφέας και ποιητής!
Η πένα του γράφει μόνο αλήθειες γι΄αυτό μιλάει κατ΄ευθείαν στην ψυχή μας!
   pink_girl
05-03-2007 14:43
Teleio den perigrafete kathe stixos kai ena noema!!
   Αγνή
17-01-2007 12:00
Χωρίς λόγια. Χωρίς.
   Don Angelo di Patrasso
08-09-2006 22:34
Καλός, δυνατός στίχος. Αλλά τι ανεπανάληπτη μουσική!
   Ανώνυμο σχόλιο
19-03-2006
"αρχίζει το σχολείο η Μαρίνα", και όχι τελειώνει,όπως έχει γραφτεί.Κορυφαίο τραγούδι..
   Ανώνυμο σχόλιο
08-02-2006
και να μην βρισκεσαι σε τετοια κατασταση με την ερμηνεια της σου δημιουργει συναισθηματα
   Σπύρος
07-01-2006
Αναφέρεται στα σκληρά χρόνια της μετανάστευσης
   Ανώνυμο σχόλιο
17-12-2005
συγκλονιστικό!!!ξέρεις κανείς για ποια γεγονότα γράφτηκε


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο