Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
85316 Τραγούδια, 232604 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Έφυγες νωρίς - 1986       
 
Στίχοι:  
Αντώνης Ανδρικάκης
Μουσική:  
Σταμάτης Σπανουδάκης


Έφυγες νωρίς, ούτε που πρόλαβα ν’ αρχίσω
Έφυγες νωρίς, μα είχα κι άλλα να σου πω
Λόγια μυστικά, την άλλη όψη σου ν’ αγγίξω
Λόγια μαγικά από έναν κόσμο μου κρυφό

Έφυγες νωρίς, κομματιασμένες υποσχέσεις
Έφυγες νωρίς, χειρονομίες βιαστικές
Έκλεισες σιγά την πόρτα μήπως με πονέσεις
Βρήκες τελικά δυο τρεις κουβέντες τυπικές

Ποιος φωνάζει, ποιος πληγώνει τη σιωπή;
Τι να θέλει να μου πει;

Έφυγες νωρίς και όλα μείνανε στη μέση
Ό,τι και να πω, ακροβασία στο κενό
Τόση μοναξιά σε ποιο αστείο να χωρέσει
Τίποτα δε ζω που να μη φαίνεται φτηνό




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 94.6%  (19 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 63731
      Σχόλια: 67
      Αφιερώσεις: 13
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Κοντραμπάντο
1986
[1] Ελευθερία Αρβανιτάκη...
1995
[1] Δυνατά 1986-2007
2008
[2] Δυο βήματα απ΄ την ά...
1989
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Χρήστος (reg) @ 10-11-2002
   iakovos1978
30-06-2017 20:53
Πατέρα μας άφησες και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί. Πήγες ψηλά, ας είναι, κοίτα τουλάχιστον προς τα εδώ κάθε τόσο, έχεις πάντα μια σύζυγο και δυο παιδιά που σε αγαπάνε. Ο θάνατος δεν είναι λόγος να ξεχνάς, ούτως ή άλλως και αυτός έχει όρια...καλή ανάπαυση πατέρα, εις το επανειδείν.
   dimitra redhools
23-03-2012 22:59
ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΖΗΣΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΡΙΜΑΔΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ.............ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΓΤ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕΣ ΟΛΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ..................ΟΣΟ ΖΩ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ Μ ΚΑΛΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΝΑ ΠΑΣ.....................Σ ΑΓΑΠΩ.................
   entexnα
28-12-2010 06:15
Efufes nwris k oute pou prolava na arxisw...
   ALFRED3
01-04-2010 00:41
teleio!!!!!!!!!!
   veniaanna
24-11-2009 09:13
   veniaanna
24-11-2009 09:13
katapliktiko...
   albusdumbledoregp
26-08-2009 16:10
   albusdumbledoregp
22-08-2009 16:12
efyges poly noris gmt m...
   nansy_17
22-10-2008 14:16
ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ TO AKOYΩ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΖΩ ΑΠΕΥΘΙΑΣ!!

   margaritoyla
12-10-2008 10:37





   xaroulita!!! lakatamia
26-08-2008 17:10
αΦιερ0μεν0.σΤ0ν.Γι0ρΓ0.μαΒρικι0.π0θ.τ0σ0.αΔκα.πε9ανε...
Den.9a.Ce.3exac0ume p0te...

f0reses rouxagiortina...
xamogelo sta xili
3imerone pr0t0xr0nia...
Gi0Rti k panaGiri...
Cti 9alaCCa ta kiMMata f0naz0un t0 0n0ma c0u...
cta cineFa Ct0n 0uran0 kjitAz0 tI maTia s0u...
xa9ikan ta aCteria...
t0 feGGari ine CviCto... aDi0 t0ra t0 0nir0... 0nir0 miC0...

ma eCi 9eLiCeC na FiGic...
eCi Den iC0una Gia ed0
eCi 9eLiCec na FiGic...
na paC... Ce t0p0 makrin0...
Cti 9alacca ta kimmata f0nazoun t0 0n0ma s0u...
Sta sinnefa st0n 0uRan0 kitaz0 ti maTia s0u...
xa9ikan ta aCteRia...
t0 feGGeri ine CviCt0... aDi0 t0Ra t0 0nIr0
0Nir0 mIc0..

aCteRi 9a Ce Ct0n 0uRan0o0o...
9a lamPic Can Ct0LiDi...
efx0me na paC Ct0 kL...
Gi0Rg0 mmm kL taxiDi....


   Αφιερωμένο από ΓΙΩΤΑ - ΠΕΡΑΙΑ
για - - -
19-08-2008 07:33
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ,ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΩΣΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΣ Κ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΨΕΜΑ.ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ ΘΑ
   costantina
03-08-2008 06:16
mwraki m s to afieronw!!!!
   monica275
26-06-2008 03:16
   consila
28-05-2008 09:28
afieromeno se osous exasan ti zwi tous toso adika kai toso grigora....
   Αφιερωμένο από ΔΗΜΗΤΡΑ - ΠΕΙΡΑΙΑ
για ΒΑΣΙΛΗ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
13-05-2008 15:01
ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.ΜΟΛΙΣ ΣΤΑ 23 ΤΟΥ .ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ.
   ykallika
01-05-2008 10:22
ena polu lipitero tragoudi pou sindiazei tis eikones kai th magiki fwni ths eleu8erias arvanitaki kai dimiourga mia pseudais8isi pws ola, ne ola, exoun teleiwsei mias k Έφυγες νωρίς και όλα μείνανε στη μέση.....
Den 3erw to giati ma auto to tragoudi 8a 8ela na to akousw dueto me ton Alkinoo....
   nini _19
27-04-2008 04:07
teLiO.tRagOuDi.me.teLiO.nOima.
Den.mOo.aRe5ei.kai.pOLi.i.aRbaniTaKi.
paRoLa.auTa.tO.5igkekRimenO.tRagOuDi.einai.teLiO.[!!]
eutix05.akm.Dn.me.antipRo5wpeuei.
kai.eLpiZw.na.mN.xreia5tei.[...]:]


   i love me
11-04-2008 05:24
estw k an efifes nwris panta 8a se perimenw
efiges nwris kommatiasmenes iposxesis

a re ti pernw

efiges nwris ma eixa ki alla na s pw
   darkblueflower
02-03-2008 08:24
dn ksero an oloi tha se thymountai panta...ennoo kathe stigmh ths zohs tous.
Ego tha se thymamai...k esy tha me thymasai...
K tha thymamai 2 tragoudia manoula,mamaka m...
Pos k an efyges noris g to gyro t kosmou tha sai panta dikos m tha masta panta mazi.
K d tha m leipeis gt ekeinh h anamnhsh ths glukias fonhs s tha nai to tragoudi ths erhmou p tha makolouthei.Efyges noris k oute p prolaba na arxiso,efyges noris ma eixa k alla na s po...
Etsi tha sai pia konta m m lene.San thn aura p xaideuei ta mallia.S xa orkistei oti pt d tha safhso...Dn prokeitai...
SAGAPOOOO!
   Αφιερωμένο από =( - a8hna
για =( - ....
18-02-2008 05:05
toso nwris...
   candy-candy
17-02-2008 12:56
Νωρίς... πολύ νωρίς...
   antria
11-11-2007 15:18
Έφυγες νωρίς και όλα μείνανε στη μέση
Ό,τι και να πω, ακροβασία στο κενό
Τόση μοναξιά σε ποιο αστείο να χωρέσει
Τίποτα δε ζω που να μη φαίνεται φτηνό
   Αφιερωμένο από Jimmakos - ....
για Christie - ....
27-10-2007 16:12
S'agapw akoma..na prosexeis...mou leipeis afantasta...
   kleftonikolas
15-09-2007 06:00
ola zoun an ta 8umasai..efuges nwris alla den efuges pote apo mesa mou..8a eisai panta sthn idia 8esh kai kapoia stigmh ekei pshla 8a sunanth8oume..mou leipeis ka8e mera..swto mou..
   demi
02-08-2007 23:21
   Αφιερωμένο από koulla - kipro
για xristo - kipro
22-05-2007 09:42
ston xristo pou efige toso grigora apo ti zwi...
   konselib
13-05-2007 10:41

Έφυγες νωρίς και όλα μείνανε στη μέση
Ό,τι και να πω, ακροβασία στο κενό
Τόση μοναξιά σε ποιο αστείο να χωρέσει

Ακόμα νομίζω οτι είναι απλά ένα αστείο και ας έχουν περάσει 15 χρόνια
Μου λείπεις. Θυμάμαι ακόμα τις διακοπές μας. Τα όνειρα που κάναμε

Σε Αγαπάω
Σε Νοσταλγώ
Σε Νοιαζομαι
Σε Αισθανομαι διπλα μου
   lne
31-03-2007 20:27
Έφυγες νωρίς, μα είχα κι άλλα να σου πω
Λόγια μυστικά, την άλλη όψη σου ν' αγγίξω
   :-)DePi!!
23-01-2007 09:17
maurikie sagapame
   Φένια!!!!!
26-11-2006 06:50
Έφυγες πραγματικά πολύ νωρίς... Συμφωνώ απόλυτα με την κοπέλα ακριβώς από πάνω!
   Αφιερωμένο από Μίνα - ...
για Τάσο - ...
19-09-2006 03:31
Έφυγες νωρίς και όλα μείνανε στη μέση, ό,τι και να πω, ακροβασία στο κενό
Τόση μοναξιά σε ποιο αστείο να χωρέσει, τίποτα δε ζω που να μη φαίνεται φτηνό...
   Άγγιγμα Ψυχής.. Νοήμα Ζωής
04-09-2006 09:12
Na deiksoume tin agaph mas stous anthrwpous pou agapame prin einai poli arga..(to lew kai gia mena afto)
   Αφιερωμένο από Antigoni - Exeter, Devon United Kingdom
για Mpampa mou - ...
01-09-2006 07:09
   psema
28-07-2006 02:48
Ola emeinan sti mesi "Mikroula mou".. giati efyges nwris!.. G.K.
   Ανώνυμο σχόλιο
13-07-2006
efiges nwris re file..den prolaves na ziseis..toso adika..24 xrwnon eisoun mono..na mas prosexeis apo kei psila pou eisai file..m'akous..kai tha ta poume polu sintoma pali..kali antamwsi agele mou..s'agapw..:(
   Ανώνυμο σχόλιο
21-06-2006
p0li nwris :(
   Ανώνυμο σχόλιο
05-04-2006
ΑΠΑΙΧΤΟΟΟΟ!
   Ανώνυμο σχόλιο
28-03-2006
giorgo m... na 8imase pos panda 8a ise stin kardia mu.. opu ke na pas oti ke an gini.. efiges noris... ola eminan sti mesi.. kai na min mas 3exnas.. s'agapame!=] ='[
   Ανώνυμο σχόλιο
22-03-2006
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ.... ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ! ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ.
   Αφιερωμένο από m -
για g -
06-02-2006 02:58
Κρίμα, κρίμα, κρίμα...
   Ανώνυμο σχόλιο
01-02-2006
^BARBARA efygan nw^->Gia osous efygan apo thn zwh..kai gia emas tus apomeinantes..na zoume thn kathe stigmh na agapame tus synanthrwpous mas k na mhn theloume to kako twn allwn..na deixnume thn agaph mas kai oxi na eimaste egwistes giati kapote mporei na to metaniwsoume sklhra!Afta apo mena..
   Ανώνυμο σχόλιο
12-01-2006
N apaixto k m 8imizei mia palia istoria.. Zei mesa m akoma.. Maria, Kipros..
   Ανώνυμο σχόλιο
11-01-2006
to afiewrwnw se mia filh adelfikh pou 8eloun na mas xwrisoun-elpizw na mh ta kataferoun
   Ανώνυμο σχόλιο
04-01-2006
kirie mixali mporei na efiges apo ton kosmo alla oxi kai apo tis kardies mas
   Ανώνυμο σχόλιο
02-01-2006
teleio teleio sti thersia afiervmeno
   Τελώνιο
01-01-2006
Ποιος φωνάζει, ποιος πληγώνει τη σιωπή;
   Ανώνυμο σχόλιο
19-10-2005
ηρθες στη ζωή μου αλλά έφυγες νωρίς πρίν προλλάβω να σου πω...σε θέλω
   Αφιερωμένο από Antigoni - Agglia
για Nikolaki - 1o Nekrotafeio Kifisias
05-10-2005 06:43
Ston agapimeno mou ksadelfo...mas leipeis matia mou, giati efuges toso nwris??
   Antigoni
05-10-2005
Gia ton agapimeno mou ksadelfo Niko pou mas afise polu nwris molis 22 xronwn,
   Ανώνυμο σχόλιο
19-09-2005
moroulini m ixes toso oneira.. se latrevo k s agapo akoma.ise mazi mou,ime sigouri...26.09.2004.....from dimitra.. miss you
   Ανώνυμο σχόλιο
03-09-2005
9/2/2005 Έφυγες πολύ νωρίς και είχα τόσα να σου πω. Ακου την συγνώμη μου απο κει ψηλά!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
03-09-2005
afierwmeno se osus exasan tin zwi tous sto aeroporiko distixima..k se sena Vasili..k Argyrw..exoun perasei tosoi mines k akoma einai san xtes p eisastan mazi mas k kaname ta asteia mas..
   Ανώνυμο σχόλιο
30-08-2005
afieromeno stous 121 adikoxamenous tis aeroporikis tragodias.....figatai oloi sas poli adika... den tha sas xexasoume POTE...
   Ανώνυμο σχόλιο
30-08-2005
.............antio............... (sofia apo kipro)
   Ανώνυμο σχόλιο
12-08-2005
TELEIOOOOOO . . .ti allo na po ine telio . . .telio . . . telioo
   Ανώνυμο σχόλιο
09-07-2005
Έφυγες νωρίς,αλλά τώρα έιναι πια αργά. Αρκετές νύχτες έκλαψα ακούγοντας αυτό το τραγούδι. Τώρα πια είσαι μόνο μια ανάμνηση.
   Ανώνυμο σχόλιο
03-07-2005
mwroui m men paeis agglia gia ena mina kai ena se pe8imisw 3/7
   Ανώνυμο σχόλιο
03-06-2005
mwro m men paeis agglia gia pantaaaa :(
   Αφιερωμένο από M.is. - Αθήνα
για στην αγάπη της -
21-05-2005 01:30
Αφιερωμένο
   Ανώνυμο σχόλιο
13-04-2005
ό,τι ζω είναι φτηνό χωρίς εσένα...σαγαπώ και σε περιμένω
   Ανώνυμο σχόλιο
24-03-2005
Έκλεισες σιγά την πόρτα μήπως με πονέσεις - μπορεί να θέλω να πονέσω... για να καταλάβω ότι σε χλανω οριστικα...
   Ανώνυμο σχόλιο
23-02-2005
a4ogo!!!!!!!!!
   Αφιερωμένο από olga - athina
για kwnstantino - athina
12-02-2005 05:09
afierwnw ston kwnstantino pou vrethikame meta ao toso kairo...to "always"twn skorpions...
   Ανώνυμο σχόλιο
12-02-2005
realistikoi.....suginitikoi logw realismou..
   Ανώνυμο σχόλιο
30-01-2005
afantasta sigkinitiko!!!!!!!!!!!!1!!!
   andreas_f330
09-01-2005
Τόση μοναξιά σε ποιο αστείο να χωρέσει Τίποτα δε ζω που να μη φαίνεται φτηνό.....
   Αφιερωμένο από Ερμίνα - Κέρκυρα
για Ίρις - Κέρκυρα
11-05-2003 15:15
Κρίμα που έφυγες τόσο νωρίς από το μουσικό... μας λείπεις... χάνεις και επεισόδια... τον ξέχασα τον "γυαλάκια"... αγαπώ το "φιογκάκι"...See ya!!
   Αφιερωμένο από ΧΡΥΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
για ΝΙΚΟ - ΚΑΒΑΛΑ
10-05-2003 06:42
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΑ ΖΗΣΩ...
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!   ( ΜΑΡΙΑ )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΥΠΕΡΟΧΟ!!!   ( ΜΑΡΙΑ )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
en exi lathos   ( CLN )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
alkistis asteri   ( olga )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
pellamos tragoudi....
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
kwsta s agapaw...14/10/03   ( katerina )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
mou thumizei thn patrida...ικαρια...   ( ντοριτσα αλιμοσ )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
apsogo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ολα σε θυμίζουν
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
apsogo trgoudi kai ermineia   ( kele )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
cause am broken


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο