Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99121 Τραγούδια, 240688 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Βαθειά στη θάλασσα θα πέσω - 1956       
 
Στίχοι:  
Χαράλαμπος Βασιλειάδης
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Βαθειά στη θάλασσα θα πέσω
να με σκεπάσει το νερό
τη δύστυχη ζωή που κάνω
να την αντέξω δεν μπορώ

Θα ξεχαστώ από τους φίλους
θα με ξεχάσουν συγγενείς
και θα χαθώ σ’ αυτά τα βάθη
που δε θα τα πάτησε κανείς

Βαθειά στη θάλασσα θα πέσω
να με σκεπάσει το νερό
τα κύματα να μ’ αγκαλιάσουν
το φως να μην το ξαναδώ




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 25873
      Σχόλια: 13
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Βαθειά ...
1956
[1] Γιώργος Ζαμπέτας - Α...
1992
[1] Έτσι, όπως τα έζησα
2006
[1] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
[1] Από τα πολλά φαρμάκι...
2009
[1] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[2] Αθάνατα ρεμπέτικα
1972
[3] Πόλυ Πάνου - Αυτά πο...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 09-11-2002
   netriofron
27-09-2017 15:58
Χορός / Ρυθμός / Είδος : Ζεϊμπέκικο(ς)


1η : 1954 = Στέλιος Καζαντζίδης (''Ντροπαλός'') + Καίτη Γκρέυ (= Αγγελική Καλαϊτζή) : Ηταν 5 χρονια αρραβωνιασμενοι ... , ,Μπουζούκια : Γιάννης Τατασόπουλος (''Ντίλιγκερ'') & Γιώργος Τσιμπίδης , ------------------ 78ρης στην HMV AO-5211 (OGA 2158) &&&&& συλλογη ''Γιώργος Ζαμπέτας ‎– Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω...20 Αυθεντικές και σπάνιες ηχογραφήσεις από τις 78 και τις 45 στροφές 1953-1961'' (2013) --------------- https://youtu.be/9KUFjD-wvWg

1961 = Μάρκος Βαμβακάρης (''Φράγκος'', ''Κοντρα-μπάσο''), ----------------- Αλμπουμ ''Μάρκος Βαμβακάρης και Στράτος Παγιουμζής'' (Ζωντανή ηχογράφηση απο το κεντρο "Βρανά" ,την Άνοιξη του '61) (1982) ------------------ https://youtu.be/Z_cgmtdj0nE

1972 = Μαρινέλλα (= Κυριακή Παπαδοπούλου), , Ενορχηστρωση : Μίμης Πλέσσας, ,Μπουζούκι : Στέλιος Ζαφειρίου , ----------- Αλμπουμ ''Αθάνατα ρεμπέτικα''

2002 = Πόλυ Πάνου (= Πολυτίμη Μπίθα-Κολιοπάνου)
   netriofron
17-09-2016 15:26
Αλλος τιτλος ''Στη Θάλασσα Θα Πέσω''
ΚΑΙ ειναι του 1954 !!!!!! ---------- Δίσκος HMV AO 5211
Το δεύτερο τραγούδι που ηχογράφησε ο Ζαμπέτας.

[ Πηγες ''Στέλιος Καζαντζίδης ‎– Το Ξεκίνημα'' --- http://rebetiko.sealabs.net ]
   epetzik
13-02-2012 22:06
Το τραγούδι είναι από τα πρώτα δισκογραφικά του Ζαμπέτα και του Νεαρού τότε Καζαντζίδη. Δεν πολυ είχε επιτυχία. Άλλωστε ήταν μιας άλλης εποχής που έφευγε τότε ενώ στο προσκύνιο ερχόταν πολλές μουσικές αλλαγές. Το τραγούδι το επανέφερε στο φως ο Μάρκος στην ιστορική ζωντανή ηχογράφηση που έγινε το 1961 στου Βρανά. Κυκλοφόρησε δε στα μέσα της δεκαετίας δισκογραφικά. Έτσι έγινε γνωστό και θεωρήθηκε από ορισμένους σαν τραγούδι του Μάρκου.
   pafreos1
07-07-2010 04:04
το τραγουδι αυτο ανηκει στον Μαρκο Βαμβακαρη!!!
   konstantinavod
03-06-2008 08:30
Δισκογραφικά υπάρχει και από τη ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ
   konstantinavod
03-06-2008 08:29
τρομερή φωνή και δυνατό μπουζούκι ο ΑΝΤΩΝΗΣ
   konstantinavod
02-06-2008 12:17
Απίστευτη η live ερμηνεία του ρεμπέτη ΑΝΤΩΝΗ ΑΙΝΙΤΗ κάθε βράδυ, στο μαγαζί PICO.....
   Αφιερωμένο από kona - PeRaMa rr
για toni ts - perama
24-05-2008 01:40
afierwnw t apo party s party Tou XatziGianni stn antwni miuuuuuuuuuuuuuuu
   alaniaris mortis
04-12-2006 08:41
παιδια τα πιο πολλα τραγουδια ειναι του Μαρκου..... δε λεω οτι ειναι αυτο άλλα τραγουδια του ομως
τα εχει χαρισει ο Μαρκος σε αλλους για αυτο ειναι και δασκαλος!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   κυρ-Αντώνης
04-09-2006 09:17
   Ανώνυμο σχόλιο
08-07-2006
οντως ειναι του Ζαμπετα, αλλα ο Μαρκος το αγαπουσε σα δικο του
   Ανώνυμο σχόλιο
28-12-2005
αφιερωμενο στον χρηστο
   Ανώνυμο σχόλιο
03-07-2005
τρελαίνομαι
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Αφιερωμένο στον γαμπρό μου...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο