Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
84783 Τραγούδια, 231399 Ποιήματα, 28005 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ποιος το ξέρει - 1962       
 
Στίχοι:  
Κώστας Πρετεντέρης
Μουσική:  
Μίμης Πλέσσας


Ποιος το ξέρει τι μας έγραψε η μοίρα, ποιος το ξέρει,
κι αν μας βρει μαζί και τ’ άλλο καλοκαίρι, ποιος το ξέρει,
ποιος το ξέρει αν θα ζήσει ο έρωτάς μας, ποιος το ξέρει,
κι αν το χέρι σου χαϊδέψει άλλο χέρι, ποιος το ξέρει.

Όνειρό μου όμορφο, όνειρο φτωχό,
θα σε πάρει, κάποτε, τ’ άγριο τ' αγέρι
και φοβάμαι πάντοτε και ανησυχώ,
τι θα γίνει η αγάπη μας, αλλά, ποιος το ξέρει.

Ποιος το ξέρει τι μας έγραψε η μοίρα, ποιος το ξέρει,
κι αν μας βρει μαζί και τ’ άλλο καλοκαίρι, ποιος το ξέρει.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 85%  (8 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 20196
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1962
[1] Δημήτρης Χορν
2006
[1] Η Αθήνα του 60 τραγο...
2007
[2] Αγάπη μου
1966
[3] Ζήτω το ελληνικό τρα...
1987
[4] Στου παραδείσου τα μ...
2000
[5] Ιωβηλαίον
2002
[6] Στα μεσαία κύματα
1985
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Yiouli @ 31-10-2005
   netriofron
07-02-2018 22:25
ΕΠΙΣΗΣ :


Χορός / Ρυθμός / Είδος : Μπλουζ (Βlues).

Μαίρη Μοντ (= Μαρία Μουστάκα) : σύζυγος του μαέστρου Αλέκου Σπάθη , ------------- συλλογη ''Τραγούδια Μιας Άλλης Εποχής Vol.1'' (1998) , & συλλογη ''Τα ελαφρά του '60'' (1999) ------------- https://youtu.be/jR2xjSJIeok @@@@ Είναι με την 1η μελοποίηση του τραγουδιού ,αυτής του συζύγου της ,του μαέστρου Αλέκου Σπάθη. @@@@


1960 = Δημήτρης (Δημήτριος-Ελευθέριος) Χορν , , Ενορχήστρωση & πιάνο : Μίμης Πλέσσας , --------------- 45ρηδες στις MONTE CARLO - 941 & στην Polydor-54 754 (του 1962) , & συλλογη ''Μίμης Πλέσσας ‎– Τραγούδια Από Τον Ελληνικό Κινηματογράφο'' (1985) , & συλλογη '' Η Μεγάλη Οθόνη'' (1992)


1966 = Καίτη Χρυσολωρά

1985 = Χριστιάνα ‎(Λαβίδα) , , Ενορχήστρωση : Μίμης Πλέσσας

1987 = Γιάννης Πάριος (Ιωάννης Βαρθακούρης) + Διονύσης Σαββόπουλος , , Πιάνο : Γιάννης Γιοκαρίνης , --------------- απ'το 2πλο αλμπουμ ''Σαββόπουλος ‎– Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι'' @@@@@ ''Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι'' ήταν τηλεοπτική μουσική εκπομπή , 19 επεισοδίων ,με παρουσιαστή τον Διονύση Σαββόπουλο ,στην ΕΡΤ την περίοδο 1986-1987 @@@@@@

1992 [Σεπτ] = Γιάννης Κούτρας , , Ενορχήστρωση & πιάνο : Μίμης Πλέσσας , -------------- Αλμπουμ ''Γιάννης Κούτρας - Μίμης Πλέσσας ‎– Ξαφνικά'' , & συλλογη ''Μίμης Πλέσσας ‎– Πενήντα Χρόνια Δρόμος'' (2002)---------------- https://youtu.be/chHZhvjK1yY

1994 = Μίμης Χρυσομάλλης , , Ενορχήστρωση & πιάνο : Γιώργος Σαλβάνος , -------------- Συλλογη ''Το Ελληνικό σινεμά τραγουδά για πάντα'' (Ζωντανή ηχογράφηση από την μουσική σκηνή "Μετρό" στο Γκύζη, Αθήνα)

2000 = Λένα Αλκαίου

2002 = Ελευθερία Αρβανιτάκη , -------------- https://youtu.be/tagB3REZR_U

2012 = Σόνια Θεοδωρίδου : σοπράνο , , Ενορχήστρωση & πιάνο : Μίμης Πλέσσας , -------------- στο CD ''Anthology -
Mimis Plessas , Sonia Theodoridou'' (Ζωντανή ηχογράφηση από τη μουσική σκηνή "Palais des Beaux Arts'' στις Βρυξέλλες
, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου) --------------- https://youtu.be/T8OG2fesbao

2015 = Δέσποινα Ολυμπίου , ----------- στο CD ''Ανάμεσα σε δύο Μπάσα» (Ζωντανή ηχογράφηση από το ''Half Note'') ------------ https://www.music-bazaar.com/greek-music/album/957716/ANAMESA-SE-DIO-BASA-LIVE-AT-HALF-NOTE/


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%A4%CE%BF+%CE%9E%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9&type=release&page=3 ] - - - - [ http://vinyl.gr/Monte%20Carlo%20(45)%20Photos.html ]
   netriofron
08-10-2016 15:28
-------------- ΔΙΟΡΘΩΣΗ -----------------
Ηχογραφηθηκε το 1960 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
45ρακι στην ''μικρη'' MONTE CARLO-941
Το τραγουδι ,το εγραψε ο Κώστας Πρετεντέρης το 1956 ,με 1ο συνθετη τον Αλέκο Σπάθη.
Το 1961 ,το ξανα-μελοποιησε ,με τη μορφη που ολοι ξερουμε,ο Μιμης Πλεσσας για το θεατρικο εργο ,του 1961 ,''Ρομανσερο'' ,και που αργοτερα ακουστηκε και στη Γερμανικη ταινια ''Μερες του Οκτωβρη'' .

Εδω η 1η (αυθεντικη ) ηχογραφηση του,απο τη ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ,το 1957 ,με τη συνοδεια της Ελαφράς Ορχήστρας του Ε.Ι.Ρ. , υπό τη διεύθυνση του Αλεκου Σπαθη , ΑΛΛΑ ,η οποια δεν κυκλοφορησε ΠΟΤΕ !!!!!! ---- https://youtu.be/8Ud0VWFM6Tg ,


[ http://vinyl.gr/Monte%20Carlo%20(45)%20Photos.html ] & [ https://youtu.be/FB9VkxcPMU8 ]
   salaminiakar
08-06-2015 20:26
«Ποιος Το Ξέρει» (Monte Carlo: MO 941 / Polydor 54754) 1962
   AretoulapapakiGiorgou!
24-08-2009 10:41
Αγάπη μου σ'αγαπώ τόόόόσο πολύ!Εχω το ένστικτο οτι θα είμαστε μαζί μέχρι τα γεράματα και κάθε καλοκαίρι θα είμαστε και πιο δυνατά αγαπημένοι!
   Stefi (Lampard)
06-02-2007 15:19
Ποιος το ξέρει, τι μας έγραψε η μοίρα ποιος το ξέρει
Κι αν μας βρει μαζί και τ΄άλλο καλοκαίρι, ποιος το ξέρει
Ποιος το ξέρει, που θα φτάσει ο έρωτάς μας ποιος το ξέρει
Κι αν το χέρι σου χαϊδέψει άλλο χέρι ,ποιος το ξέρει
   Stavros
01-10-2006 07:42
Κανεις δεν ξερει ερωτα μου η μοιρα τι θα μας φερει.
Το μονο που μπορω εγω να σε διαβεβαιωσω πως καθε που κλεινω τα ματια μου το ενστικτο μου με φερνει κοντα σου.

Σε αγαπω και δεν εχω σκοπο να φυγω απο διπλα σου
   Polumnia.katsa.
05-09-2006 02:26
poios to 3erei ti mas egrapse h moira poios to 3erei?




Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο