Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 223464 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Άμα δείτε το φεγγάρι - 1968       
 
Στίχοι:  
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική:  
Μίμης Πλέσσας


Κι άλλη μέρα πέρασε να σε περιμένω
κι άλλο Σαββατόβραδο έφυγε χαμένο
κι ο καημός με άρπαξε πάλι απ’ τον ώμο
θάμπωσαν τα μάτια μου να κοιτώ στο δρόμο

Άμα δείτε το φεγγάρι
να του πείτε να μη βγει
να μη δει τα δάκρυά μου
που πλημμύρισαν τη γη

Το σκοτάδι χίμηξε απ’ το παραθύρι
το κρασί σου πάγωσε μέσα στο ποτήρι
φάνηκαν στο πέλαγο κάτι πυροφάνια
πέλαγος ατέλειωτο κι η δική μου ορφάνια

Άμα δείτε το φεγγάρι
να του πείτε να μη βγει
να μη δει τα δάκρυά μου
που πλημμύρισαν τη γη




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 91.2%  (16 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 28966
      Σχόλια: 10
      Αφιερώσεις: 5
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1968
[1] Σταλιά - σταλιά
1969
[1] Μια βραδιά με τη Μαρ...
1972
[1] Η Μαρινέλλα τραγουδά...
1998
[1] Μαρινέλλα & Αντώνης ...
2007
[2] Στου παραδείσου τα μ...
2000
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 09-11-2002
   μουσόφιλος
02-09-2015 00:56
Για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, ο Μάνος Χατζιδάκις έγραψε: «Στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, εκείνοι που έπαιξαν ρόλο στο στίχο και είναι πρωτογενείς φυσιογνωμίες, είναι τρεις: Στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Στο έντεχνο ο Νίκος Γκάτσος. Και στη νεότερη γενιά, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος».
   BullBornSaturday
21-04-2013 16:57
Κομματάρα!!!!!!!!!!!!!!!
   thrilos18
11-02-2009 11:19
πολύ ωραίο
   cristinapap14
03-11-2008 02:14
mou fainetai oti nai,to 'xei pei k h koumiwth
   Αφιερωμένο από ΚΟΚΟΣ - ΕΔΩ
για ΦΙΦΗ - ΕΔΩ
18-03-2007 08:16

Δίκιο έχεις!
   Αφιερωμένο από ΦΙΦΗΣ - ΕΔΩ
για ΚΟΚΟ - ΕΔΩ
18-03-2007 08:15
ααααααα!Να χαρείς!Μη μου αρχίζεις και συ τα μισοχαμόγελα!
Τουλάχιστον εσένα σε θέλω χαρούμενο!
Όχι άλλα μισοχαμόγελα.Αρκετά έχω.
   Αφιερωμένο από ΚΟΚΟΣ - ΕΔΩ
για ΦΙΦΗ - ΕΔΩ
18-03-2007 08:13

Βλέπω εμένα με ξεχνάς συστηματικά!Τώρα όχι απλώς 2ος,3ος
και καταιδρωμένος!
   Αφιερωμένο από L. - M.
για G+VELIGRADIOTISSA - .
10-03-2007 15:02
ASHETO...
aFTIN TIN AKOUSES TELEFTAIA??EINAI KALITERI APO TON HATZIGIANNI.SE ROTAO TIN AKOUSES?
   Ανώνυμο σχόλιο
26-06-2006
ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΧΑΡΑ
   Τραγικός_Κλόουν
13-06-2006
Το έχει ερμηνεύσει και η κυρία Ρένα Κουμιώτη;
   Ανώνυμο σχόλιο
20-02-2006
ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΡΟΥΣΑ
   Ανώνυμο σχόλιο
23-12-2005
ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ
   Ανώνυμο σχόλιο
06-12-2005
ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ
   Αφιερωμένο από από μένα -
για για σένα -
01-12-2005 17:10
και ας μην το ξέρεις ... και ας μην θέλεις να το μάθεις
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Παρε με


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο