Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 186766 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Οι φάμπρικες - 1950       
 
Στίχοι:  
Βασίλης Τσιτσάνης
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Σφυρίζει η φάμπρικα μόλις χαράζει
οι εργάτες τρέχουν για τη δουλειά
για να δουλέψουνε όλη τη μέρα
Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά!

Βλέπεις κοπέλες στα υφαντουργεία
και άλλες δουλεύουν στα αργαλειά
στα καπνομάγαζα στα συνεργεία
Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά!

Φράγκο δε δίνουνε για μεγαλεία
έχουνε μάθει να ζουν απλά
στάζει ο ιδρώτας τους χρυσές σταγόνες
Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά!

Σφυρίζει η φάμπρικα σαν θα σχολάσουν
κορίτσια αγόρια ζευγαρωτά
με την αγάπη τους θα ξαποστάσουν
Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά!



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 6991
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Οι φάμπ...
1950
[1] Βασίλης Τσιτσάνης Li...
1978
[2] Τα ρεμπέτικα της εργ...
2001
[2] Αγάθωνας - Πέντε μάγ...
2005
[3] Ο Γιώργος Μαργαρίτης...
2009
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Ρεμπέτης @ 21-10-2005
   Μαυρο Ατι σε Φωτια
13-03-2014 03:11
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=10383
   netriofron
15-03-2013 09:40
http://youtu.be/9QHYjN1C9DU ..... 1η εκτελεση (1950),ΤΣΑΟΥΣΑΚΗΣ με β' φωνες ΤΣΙΤΣΑΝΗ-ΝΙΝΟΥ
   karpathios20
06-01-2013 23:11
Απ' όσο ξέρω στην πρώτη εκτέλεση τραγουδούν μαζί ο Πρόδρομος Τσαουσάκης, η Μαρίκα Νίνου και ο Βασίλης Τσιτσάνης.
   aridaios
11-05-2011 17:06
   golfw1986
23-09-2010 08:50


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο