Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57622 Τραγούδια, 184282 Ποιήματα, 25255 Μεταφράσεις, 26490 Αφιερώσεις
 

 Οι φάμπρικες - 1950       
 
Στίχοι:  
Βασίλης Τσιτσάνης
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Σφυρίζει η φάμπρικα μόλις χαράζει
οι εργάτες τρέχουν για τη δουλειά
για να δουλέψουνε όλη τη μέρα
Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά!

Βλέπεις κοπέλες στα υφαντουργεία
και άλλες δουλεύουν στα αργαλειά
στα καπνομάγαζα στα συνεργεία
Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά!

Φράγκο δε δίνουνε για μεγαλεία
έχουνε μάθει να ζουν απλά
στάζει ο ιδρώτας τους χρυσές σταγόνες
Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά!

Σφυρίζει η φάμπρικα σαν θα σχολάσουν
κορίτσια αγόρια ζευγαρωτά
με την αγάπη τους θα ξαποστάσουν
Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά!



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 6816
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Οι φάμπ...
1950
[1] Βασίλης Τσιτσάνης Li...
1978
[2] Τα ρεμπέτικα της εργ...
2001
[2] Αγάθωνας - Πέντε μάγ...
2005
[3] Ο Γιώργος Μαργαρίτης...
2009
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Ρεμπέτης @ 21-10-2005
   golfw1986
23-09-2010 08:50
   aridaios
11-05-2011 17:06
   karpathios20
06-01-2013 23:11
Απ' όσο ξέρω στην πρώτη εκτέλεση τραγουδούν μαζί ο Πρόδρομος Τσαουσάκης, η Μαρίκα Νίνου και ο Βασίλης Τσιτσάνης.
   netriofron
15-03-2013 09:40
http://youtu.be/9QHYjN1C9DU ..... 1η εκτελεση (1950),ΤΣΑΟΥΣΑΚΗΣ με β' φωνες ΤΣΙΤΣΑΝΗ-ΝΙΝΟΥ
   Μαυρο Ατι σε Φωτια
13-03-2014 03:11
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=10383


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο