Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 187161 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Τι σε μέλλει εσένανε - 1925       
 
Στίχοι:  
Παραδοσιακό
Μουσική:  
Παραδοσιακό

Περιοχή:  
Μικρά Ασία - Ιωνία

Τι σε μέλλει εσένανε
από πού είμαι εγώ
απ’ το Καραντάσι φως μου
ή απ’ το Κορδελιό

Τι σε μέλλει εσένανε
κι όλο με ρωτάς
από ποιο χωριό είμαι εγώ
αφού δε μ’ αγαπάς

Απ’ τον τόπο που είμαι εγώ
ξέυρουν ν’ αγαπούν
ξεύρουν τον καημό να κρύβουν
ξεύρουν να γλεντούν

Τι σε μέλλει εσένανε
κι όλο με ρωτάς
από ποιο χωριό είμαι εγώ
αφού δε μ’ αγαπάς

Τι σε μέλλει εσένανε
κι όλο με ρωτάς
αφού δε με λυπάσαι φως μου
και με τυραγνάς

Τι σε μέλλει εσένανε
κι όλο με ρωτάς
από ποιο χωριό είμαι εγώ
αφού δε μ’ αγαπάς

Απ’ τη Σμύρνη έρχομαι
να βρω παρηγοριά
να βρω μες στην Αθήνα μας
αγάπη κι αγκαλιά

Τι σε μέλλει εσένανε
κι όλο με ρωτάς
από ποιο χωριό είμαι εγώ
αφού δε μ’ αγαπάς



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 19554
      Σχόλια: 11
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Τι σε μ...
1925
[2] 78 στροφές - Τι σε μ...
1926
[2] Τραγουδιστές του ρεμ...
2000
[3] 78 στροφές - Τι σε μ...
1927 Columbia 56061-F Αμερικής
[4] Με βάρκα το τραγούδι
1999
[5] Σμυρνέικα
1981
[5] Νύχτες μαγικές κι ον...
1985
[5] Ό,τι και να γίνει θυ...
1996
[5] Αφιέρωμα στη Μικρά Α...
2004
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 09-11-2002
   alain
25-07-2010 00:53
Παραδοσιακό συρτό Σμυρνέικο, το οποίο όμως περιλαμβάνεται σε πολλές συλλογές ρεμπέτικων τραγουδιών. Είπε κανείς ότι ένα Σμυρνέικο δεν μπορεί να είναι και ρεμπέτικο???
   alain
28-10-2008 01:15
Το τραγούδι γράφτηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα και πιθανό να είναι δημοτικό, πιθανό ρεμπέτικο με επιρροές σμυρνέικες και πιθανό δημιουργία-διασκευή της ίδιας της Παπαγκίκα. Γράψτε μόνο αν είστε σίγουροι.
   geoefse
19-11-2011 13:50
απλα τελειο δεν εχω λογια!!!!!!!!!!
   Δημήτρης Νέα Υόρκη
25-02-2011 15:26
Συμφωνα με το rebetiko.sealabs.net
το έχει τραγουδίσει και ο Αντ. Νταλγκάς (Διαμαντίδης)
με τα εξείσ στοιχεία
Παραδοσιακό
Συνθ.: Πάνος Τούντας
Στο βιολί ο Γιάννης Δραγάτσης
Δίσκος HMV AO 279 , 1928

   9εα αφροδητη
30-10-2010 02:04
τελειοοοοοοοοο
   Ο ΛΑΝΘΑΝΩΝ
03-06-2010 12:09
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΜΥΡΝΕΙΚΟ ΦΙΛΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ...
ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΦΩΝΟΓΡΑΦΗΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ(1926) ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΜΑΡΙΚΑ ΠΑΠΑΓΚΙΚΑ..
   STAYROSGKATSOS
23-10-2009 08:59
δεν παυει να ειναι ωραιο ομωσ οτι και να ειναι
   kastoraki
31-08-2009 03:55
koutaLLLaki mou....diko sou!!!
   ΣΩΚΙΑΝΟΣ
01-10-2008 00:46
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ EPANASTATI. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.
   epanastatis
06-08-2008 09:50
δεν ειναι παραδοσικο, ουτε δημοτικο της Μικρας Ασιας. Ειναι ρεμπετικο και το εχει πει η Μαρικα Παπαγκικα.
   Ρεμπέτης
19-03-2006
Δημοτικό Μικράς Ασίας


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο