Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101210 Τραγούδια, 244442 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Το φεγγάρι είναι κόκκινο - 1955       
 
Στίχοι:  
Μάνος Χατζιδάκις
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Το φεγγάρι είναι κόκκινο
το ποτάμι είναι βαθύ
κι η αγάπη μου στα χέρια σου
είναι κάτασπρο πουλί.

Το φεγγάρι είναι πράσινο
το ποτάμι είναι γαλάζιο
έλα αγάπη μου και χόρεψε
ίσα μ’ αύριο το πρωί.

Το φεγγάρι πήγε κι έπεσε
στο ποτάμι το βαθύ
κι η αγάπη μου κιτρίνισε
σαν τη φλόγα στο κερί.

Έλα αγάπη μου και χόρεψε
ίσα μ’ αύριο το πρωί.

Το φεγγάρι πήγε κι έπεσε
στο ποτάμι το βαθύ
κι η αγάπη μου κιτρίνισε
σαν τη φλόγα στο κερί.

Έλα αγάπη μου και χόρεψε
ίσα μ’ αύριο το πρωί.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 86.8%  (9 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 28255
      Σχόλια: 11
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Στέλλα
1955
[1] Ο ελληνικός κινηματο...
1985
[2] Η Νάνα Μούσχουρη τρα...
1972
[3] Πόπη Αστεριάδη 2
1969
[3] Δίσκος 45 στροφών
1970
[4] Η ζωή είναι ωραία
1975 & 1995
[5] Ο Μάνος Χατζιδάκις σ...
1986
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 08-10-2005
   netriofron
02-03-2017 22:09
Ακούστηκε στην ταινία "Στέλλα" του Μιχάλη Κακογιάννη (1955) .Βασίζεται στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», ενώ είναι εμπνευσμένη δραματουργικά από το μύθο της Κάρμεν.
Πρωταγωνιστες οι Μελίνα Μερκούρη και Γιώργος Φούντας ,και μαζι τους οι Αλέκος Αλεξανδράκης ,Σοφία Βέμπο
,Βούλα Ζουμπουλάκη ,Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , Κώστας Κακκαβάς.
Σε αυτή πραγματοποίησαν την πρώτη κινηματογραφική εμφάνισή τους η Μελίνα Μερκούρη και ο Κώστας Κακκαβάς.
Η ταινια εκανε πρεμιερα 21 Νοεμβρίου 1955 ----- Ερμηνεια από την Σοφία Βέμπο : https://youtu.be/Hl0N0bYS3i4


1η : 1955 = Σοφία Βέμπο (= Σοφία Μπέμπου) , (με τον Γεράσιμο Μηλιαρέση στην κιθάρα) ------ Συλλογη ''Ο Ελληνικός κινηματογράφος και ο Μάνος Χατζιδάκις παρουσιάζουν'' (1985) & συλλογη ''Χρυσή Δισκοθήκη 1955'' (2002) @@@@ Στα αλμπουμ της και στις διαφορες συλλογες κρατηθηκε η ερμηνεια της απο την ταινια @@@@

1960 = Νανά Μούσχουρη , [Ενορχηστρωση : Μάνος Χατζιδάκις] --------- 45ρακι στην Fidelity - 7105 & το 1961 σε δισκακι ΕΡ στην Fidelity (8025) & συλλογη ''Popular Greek Songs Of Today'' (1963) ------- https://youtu.be/bR1TrOvRyKY
1961 = Νανά Μούσχουρη , [Ενορχηστρωση : Μάνος Χατζιδάκις] -------- Συλλογη ''Μίκης Θεοδωράκης - Μάνος Χατζιδάκις ‎– Συναυλίες 1961'' (1985) @@@@@ Ζωντανή ηχογράφηση από τον κινηματογραφο "Ορφέας" στης 3 Μαιου 1961, με αφορμή την απονομή του Oscar στον συνθέτη. Διοργανώθηκε από το Ε.Ι.Ρ. , με παρουσιαστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ @@@@@ -------- https://youtu.be/xdqNbdJWle0
1962 = ''The Athenians'' = ''Οι Αθηναίοι'' (Φίλιππος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Πετσίλας, Κώστας Τρούπτσιος και Σπύρος Λιβιεράτος) ------- Αλμπουμ ''Οι "Αθηναίοι" τραγουδούν Χατζιδάκι'' ------ https://youtu.be/Ke2xNm_41gU
1967 = Νάνα Μούσχουρη + Les Athéniens -------- Αλμπουμ ''Nana Mouskouri A L'Olympia'' (Ζωντανή ηχογράφηση από το θεατρο ''Olympia'' , στο Παρίσι) ------ https://youtu.be/nzj5VRqilu0
1969 = Πόπη Αστεριάδη , [Ενορχηστρωση : Γιώργος Κοντογιώργος] ------ 45ρακι στην Zodiac (ZS 8166) ------ https://youtu.be/iWSxW4E9nQM

1971 = Dan Hill (= Dan Illchillchick) ,[ΑΓΓΛΙΚΑ !!!!!!!!] ------- Αλμπουμ ''Sounds International'' , στην Ν. Αφρικανικη RPM Records (1052-S)
1974 = ΜΙχαήλ Θεοδώρε =Ελληνας τενορος ------ Αλμπουμ ''ΜΙχαήλ Θεοδώρε , Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις ‎– Θεοδώρε Τραγουδά Θεοδωράκη''
1976 = Βίκυ Λέανδρος (= Βασιλική Παπαθανασίου) ------- Συλλογη ''Nana Mouskouri, Vicky Leandros and Demis Roussos ‎– Sing Greek Songs'' & αλμπουμ ''Βίκυ ‎– Τα ωραιότερα τραγούδια μου'' (1978)

1976 = Eleni (= Eλενη Τζοκα) ------- Αλμπουμ ''Originalmusik aus Griechenland''

1984 = Λία Βίσσυ + Tάκης Μπινιάρης + Ανθή Ανδρεοπούλου + Γιάννης Σαμσιάρης , [Ενορχηστρωση : Κώστας Κλάββας] ------- Αλμπουμ ''31 τραγούδια που αγαπήσαμε (''Η Παρέα'')''
1984 [Ηχογρ. 23 Ιουλ.] = Νάνα Μούσχουρη -------- Αλμπουμ ''Ωδείο Ηρώδου Ατικού'' (Ζωντανή ηχογράφηση 23 & 24 Ιουλιου) ------- https://youtu.be/ShaVbOeyQ04
1986 = Ηλίας Λιούγκος , [Ενορχηστρωση : Μάνος Χατζιδάκις]

1991 = Έλενα Γιαννακάκη , [Ενορχηστρωση : Αντωνης Τσιχλας] ------- Αλμπουμ ''Έλενα Γιαννακάκη ‎– Το φεγγάρι είναι κόκκινο''

2000 = Μελίνα Μποτέλλη ------- στο CD ''Μελίνα Μποτέλλη ,Κιθάρα: Μιχάλης Σουρβίνος ‎– Στων κεριών το φως - Μία μουσική παράσταση''
2001 = Μαργαρίτα Ζορμπαλά ------ Άλμπουμ ''Νύχτα μαγικιά'' (Ζωντανή ηχογράφηση από το αρχαίο θέατρο Κουρείου) -------- https://youtu.be/e8f5Sk5ha7s
2006 = ''Το χαμόγελο του Παιδιού'' ------- στο CD ''Μ' ενα χαμόγελο και ενα τραγούδι'' @@@@ Ερμηνευμενο απο τη Χορωδια του συλλογου της γνωστης οργανωσης για τα παιδια @@@@


ΠΗΓΕΣ = [ ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ ] - & - [ http://www.hadjidakis.gr/homeweb.htm ] - & - [ discogs.com ]
   netriofron
02-03-2017 00:48
1971 = Dan Hill (= Dan Illchillchick) ,[ΑΓΓΛΙΚΑ !!!!!!!!] ------- Αλμπουμ ''Sounds International'' , στην Ν. Αφρικανικη RPM Records (1052-S)
   netriofron
11-11-2016 09:37
1969 = Πόπη Αστεριάδη ΚΑΙ σε 45ρακι στην Zodiac (ZS 8166)
   netriofron
20-09-2016 22:12
2η = 1961 Νανά Μούσχουρη --- Αλμπουμ ''Η Νανά Μούσχουρη Τραγουδά Χατζιδάκι'' ----- https://youtu.be/bR1TrOvRyKY
   gorgee
27-02-2013 16:24
Το έχει ερμηνεύσει επίσης ο Ηλίας Λιούγκος (1986 - Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ)
   emotion
17-09-2012 17:25
Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ- Ι- Κ-Ο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είναι ένα απ ' τα αγαπημένα μου τραγούδια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   vbotis
04-03-2011 14:03
Πρωτοακούστηκε στην ταινία "Στέλλα" του Μιχάλη Κακογιάννη (1954-55) από την Σοφία Βέμπο με τον Γεράσιμο Μηλιαρέση στην κιθάρα.
Η ηχογράφηση της ταινίας κυκλοφόρησε το 1985 στο δίσκο "Ο Ελληνικός κινηματογράφος και ο Μάνος Χατζιδάκις παρουσιάζουν"
   Ανώνυμο σχόλιο
15-05-2006
ΜΟΝΟ ΕΣΥ... ΜΟΝΟ ΕΣΥ
   Ανώνυμο σχόλιο
19-01-2006
μοναδικο
   Ανώνυμο σχόλιο
19-01-2006
τελειο
   Ανώνυμο σχόλιο
19-01-2006
τραγουδαρα


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο