Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101035 Τραγούδια, 244294 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Το πουλί - 1962       
 
Στίχοι:  
Μίνως Αργυράκης
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Πάω να πω στον ουρανό
πάω να πω στο σύννεφο
το πουλί δε πιάνεται
το παιδί δε χάνεται
πάνω απ’ τον ουρανό.

Μέσα από τον άνεμο
άνθισε χρυσάνθεμο
πέφτουν πέταλα στη γη
παν να βρούνε το πουλί
σκοτωμένο οπού λαλεί.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (1 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 11858
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Οδός Ονείρων
1962
[2] 12 + 1 Τραγούδια του...
1969
[3] Μικρό ταξίδι στο για...
2010
[4] Οι γειτονιές του Φεγ...
1977
[5] Ο Μάνος Χατζιδάκις σ...
1986
[6] Η Νένα Βενετσάνου τρ...
1998
[7] Πάω να πω στο σύννεφ...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 08-10-2005
   netriofron
16-03-2017 07:45
Η ''Οδός Ονείρων'' ήταν μια μουσικοθεατρική παράσταση με μια σειρά από νούμερα, τραγούδια και χορευτικά δρώμενα στο θερινό θέατρο "Μετροπόλιταν" της Αθήνας. Ηταν αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, του Μανου .Τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις ,τα κειμενα ο Αλέξης Σολωμός ,τις χορογραφιες ο Μανώλης Καστρινός και σολιστ στο μπουζουκι ο μεγας Ζαμπετας.
Πρωταγωνιστούσαν ο Δημήτρης Χορν, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μάρω Κοντού, η Ζωή Φυτούση, ο Λάκης Παππάς, ο Γιώργος Ζωγράφος, ο Γιώργος Μαρίνος , ο Γιώργος Κωνσταντίνου , η Νίκη Λεμπέση και η Σούλα Μπάστα.
Χόρευαν ο Μανώλης Καστρινός και η Χρυσούλα Ζώκα. Έκτακτες εμφανίσεις πραγματοποίησαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Νάνα Μούσχουρη και ο Ευγένιος Σπαθάρης με τον Καραγκιόζη του.
Στον δίσκο απο την παρασταση ,οχι μονο ΔΕΝ περιλαμβάνει τα τραγούδια που ερμήνευε η πρωταγωνίστρια του έργου, η Ρένα Βλαχοπούλου , αλλα ουτε καν αναφερεται στους συντελεστες της ,επειδή ανήκε σε άλλη δισκογραφική εταιρία !!!!!!
Τα περισσοτερα ασματα προυπηρχαν δισκογραφικα.
Η πρεμιέρα της παράστασης εγινε στις 14 Ιουνιου 1962.


1η : 1962 = Μάρω Κοντού (= Μαριάνθη Κοντού) ,[Ενορχηστρωση : Μάνος Χατζιδάκις] ------- &&&&&& συλλογη ''Μάνος Χατζιδάκις ‎– Τέσσερα εργα'' (1970)

1964 = Καίτη Χωματά ,[Ενορχηστρωση : Γιώργου Κατσαρος] --------- & στο 2πλο CD ''Καίτη Χωματά ‎– 34 Μεγάλες επιτυχίες σε αυθεντική εκτέλεση'' (1995) & συλλογη ''Μάνος Χατζιδάκις ‎– Τα μεγάλα τραγούδια'' (2010)

1969 = Αρλέτα (= Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα) , [Ενορχηστρωση : Γιώργος Κοντογιώργος]
1977 = Φλέρυ Νταντωνάκη (= Ελευθερία Παπαδαντωνάκη) ,[Ενορχηστρωση : Μάνος Χατζιδάκις]

1986 = Έλλη Πασπαλά , [Ενορχηστρωση : Μάνος Χατζιδάκις]

1998 = Νένα Βενετσάνου ,[Ενορχήστρωση : Θόδωρος Κοτεπάνος] ------- https://youtu.be/5k_J9Casv68
2002 = Σαββίνα Γιαννάτου , [Ενορχήστρωση : Δήμητρα Τρυπάνη] ---------- https://youtu.be/lo0ZpjL8icI

ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/%CE%9C%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%A7%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%82-%CE%9F%CE%B4%CF%8C%CF%82-%CE%9F%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%81%CF%89%CE%BD/release/2613471 ] - & - [ discogs.com ] - & - [ http://www.hadjidakis.gr/homeweb.htm ]
   μουσόφιλος
30-04-2016 02:40
"Η Φλέρυ είναι ανεπανάληπτη και όταν δοκιμάζει. Δεν σκέφτεται το κοινό. Σκέφτεται τον απόλυτο έλεγχο της φωνής της. Και δίνεται ολόκληρη σ'αυτό το κυνήγι της τελειότητας. Για μια ακριβή μουσική που πηγάζει τόσο από τα ρεμπέτικα όσο και από τα δικά μου τραγούδια. Της είχα πει πως μια αληθινή τραγουδίστρια περιέχει την τεχνική τελειότητα της Σβάρτσκοπφ και τη γήινη αμεσότητα της Νίνου και η Φλέρυ στο ντοκουμέντο αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως είναι μια αληθινή τραγουδίστρια" έγραψε γιαυτήν στο εξώφυλλο των "Λειτουργικών". [Μ.Χατζηδάκις]
   Avellinou
18-12-2013 22:52
With Fleury

http://www.youtube.com/watch?v=EpOSqRxMqq0
   παρις
20-05-2012 01:35
Μουσική παράσταση "Οδός ονείρων" (Θέατο Μετροπόλιταν, 1962)


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο