Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 189210 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26507 Αφιερώσεις
 

 Θα σπάσω κούπες       
 
Στίχοι:  
Παραδοσιακό
Μουσική:  
Παραδοσιακό

Περιοχή:  
Μικρά Ασία - Ιωνία

Θα σπάσω κούπες για τα λόγια που `πες
και ποτηράκια για τα πικρά λογάκια
αμάν άμαν, πια μικρό μην κλαις
αμάν άμαν, κι έχεις ό,τι θες

Σπάω τα πιάτα για τα δυο σου
μαύρα μάτια

Εψές το βράδυ είδα στ’ όνειρό μου
πως είχες τα μαλλάκια σου ριγμένα στο λαιμό μου
αμάν άμαν, πια μικρό μην κλαις
αμάν άμαν, κι έχεις ό,τι θες

Σπάω τα πιάτα για τα δυο σου
μαύρα μάτια



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 80%  (5 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 32744
      Σχόλια: 12
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[4] Ιωνία
1996
[5] Η Δόμνα Σαμίου στο Μ...
1999
[6] Ελευθερία Αρβανιτάκη
1984
[6] Ελευθερία Αρβανιτάκη...
1995
[6] Δυνατά 1986-2007
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   Viennezos
20-01-2008 17:12
Ως προς τον ρυθμό του τραγουδιού, το ένθετο του δίσκου "Ιωνία" (Lyra, 1996) λέει:

"Μικρασιάτικο ερωτικό τραγούδι πάνω σε τετράσημο ρυθμό 4/4 (Τσιφτετέλι). Ανήκει στον έσω πρώτο ήχο (maqam Ussak) και η μελωδία κινείται μέσα στα όρια του πρώτου τετράχορδου. [...]"
   NONONONO!
08-05-2014 18:19
σπαστες ολες!!!
   krhtikoss
19-09-2012 14:09
τελειο του 1907
   golfw1986
06-03-2010 08:00
   DiAngelo
15-10-2007 10:43
ΚΑΡΣΙΛΑΜΑΣ ΕΙΝΑΙ!!!!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ Η' ΤΟ ΧΟΡΕΨΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΩ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ!!!!!!!!!!!
   record
18-10-2006 13:56
Πρώτη εκτέλεση την δεκαετία 1910-1920 στην Αμερική με την πολύ μεγάλη Μαρίκα Παπαγκίκα και φυσικά με κάποιους στίχους στα Τουρκικά. Αυτά για την ιστορία του τραγουδιού.
   Ανώνυμο σχόλιο
20-05-2006
δεν μου αρέσει όταν ματαφράζονται τραγούδια που περιλαμβάνουν κάποιους ξένους στίχους ιδιαίτερα όταν αυτό συμβαίνει με τραγούδια των... γειτόνων μας για λόγους εθνικούς. Επιτέλους, αφήστε τα τραγούδια όπως τα έλεγαν παλιά οι γιαγιάδες και μην τα περνάτε απο το εθνικό κόσκινο πρώτα! yaniorum ben seviyorum sen τσιφτετέλι αμάμ γιάλα για λελέλι....
   Ανώνυμο σχόλιο
17-02-2006
Τραγούδι από τον πρώτο ομώνυμο δίσκο της Ελευθερίας, παίζει η Οπισθοδρομική Κομπανία. Με αυτό το τραγούδι-που της ταιριάζει γάντι, καθώς η Ελευθερία ανήκει στην ανατολίτικη σχολή ερμηνείας του λαικού- έκανε τη μεγάλη είσοδο στη σόλο καρίερα, έπειτα από την Οπισθοδρομική.
   Ανώνυμο σχόλιο
17-02-2006
άμαν, άμαν yaniorumben, άμαν άμαν seviyorumsen-τα τούρκικά μου δεν είναι καλά τελευταίως...:)
   Ανώνυμο σχόλιο
10-02-2006
Αυθεντικό τσιφτετέλι. / oikon7
   Ανώνυμο σχόλιο
24-11-2005
Το αφιερώνω στο βαρβατίλα μου γιατί το τραγούδι ήταν ταμάμ για κάτι που είπε χτές το απόγευμα.Η μπουκλίτσα σου!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Απλώς υπέροχο   ( Αγγελική )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο