Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
94888 Τραγούδια, 235889 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Θεσσαλονίκη μου - 1955       
 
Στίχοι:  
Χρήστος Κολοκοτρώνης
Μουσική:  
Μανώλης Χιώτης


Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα
εσύ που βγάζεις τα καλύτερα παιδιά
Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα
όπου κι αν πάω σ’ έχω πάντα στην καρδιά

Θεσσαλονίκη μου ποτέ δε σ’ απαρνιέμαι
είσ’ η πατρίδα μου, το λέω και καυχιέμαι

Θεσσαλονίκη με τα τόσα σου μεράκια
βγάζεις τα πιο όμορφα κορίτσια στον ντουνιά
βράδια μποέμικα τραγούδια στα σοκάκια
γλέντια ξενύχτια μες στην κάθε γειτονιά

Θεσσαλονίκη μου ποτέ δε σ’ απαρνιέμαι
είσ’ η πατρίδα μου, το λέω και καυχιέμαι

Θεσσαλονίκη μου κι αν είμαι μακριά σου
πάντα θυμάμαι τ’ όνομά σου το γλυκό
αχ πώς νοστάλγησα να ξαναρθώ κοντά σου
κι ας ξεψυχήσω μπρος τον πύργο το λευκό

Θεσσαλονίκη μου ποτέ δε σ’ απαρνιέμαι
είσ’ η πατρίδα μου, το λέω και καυχιέμαι




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 98.6%  (14 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 38711
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Θεσσαλο...
1955
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1972
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1981
[1] Καζαντζίδης - Αυτή ε...
1992
[1] Ο Στέλιος Καζαντζίδη...
2002
[1] Καζαντζίδης
2002
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[1] Μανώλης Χιώτης - Από...
2007
[2] Μαίρη Λίντα - Αξέχασ...
1982
[3] Αθάνατα ρεμπέτικα
1972
[3] Μαρινέλλα για πάντα ...
1974
[4] Βασίλης Τσιτσάνης Li...
1978
[5] Τα ρεμπέτικα της Γλυ...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 08-11-2002
   netriofron
23-11-2016 12:47
1η : 1955-'56 = Στελιος Καζαντζίδης + Μανωλης Χιώτης + Ζωη Ναχη (= η 1η γυναικα του Χιωτη : 1954-'58) -------- 78ρης στην COLUMBIA (DG 7229) & επανεκτυπωση σε 45ρακι της HMV (7PG-3858) , το 1968
1956 = Αξιώτης Κεχαγιάς + Άννα Χρυσάφη --------- ΝΙΝΑ 644 , (ΗΠΑ) ------- https://youtu.be/--Cp9SCzAZA
1957 = Μαιρη Λίντα + Μανωλης Χιώτης ---------- Δισκοι APOLLO SY-9 & LIBERTY 251, (ΗΠΑ) -------- https://youtu.be/0FcPnP_VYhg
1958 = Μαιρη Λίντα – Μανωλης Χιώτης -------- Αλμπουμ ''Μαίρη Λίντα ‎– Αξέχαστες επιτυχίες'' (1982) -------- https://youtu.be/KK8ipU5WPDk
Θόδωρος Καβουράκης - Αννα Χρυσάφη ----- Συλλογη ''Τα Ρεμπέτικα Νο 2 (Σπάνιες Ηχογραφήσεις)'' (1993) ------ https://youtu.be/pJAHuegvhZ0
1961 = Σπυρος Ζαγοραίος + Ρια Κουρτη ------- δισκακι ΕΡ της Parlophone 2631 ,με τιτλο ''Επιλογή από αξέχαστες λαϊκές επιτυχίες" ------- https://youtu.be/tAngNL4oTkw
1961 = Four Coins ------ Αλμπουμ ''The Four Coins ‎– Greek Songs''
& στο αλμπουμ ''Μανώλης Χιώτης ‎– Τα χρόνια της Αμερικής'' (1998) ------ https://youtu.be/pfH45Sgz_gc
1963 = Πανος Γαβαλας + Μαιρη Λιντα --------- δισκακι ΕΡ στην HΜV (7EEG 2586) ,και με τιτλο ''14 επιτυχίες του Χρ.Κολοκοτρώνη'' ------ https://youtu.be/O-ncFR0lpq8
1969 = Μαιρη Λίντα – Μανωλης Χιώτης -------- δισκακι ΕΡ στην Columbia ‎ (SEGG 2596) , με τιτλο ''Μεγάλες επιτυχίες του Χιώτη , Αριθ. 3'' -------- https://youtu.be/aa7cJrSJHg8
1972 = Μαρινέλλα + Μαριος (Κωστογλου) --------- Αλμπουμ ''Αθάνατα ρεμπέτικα''

ΠΗΓΕΣ = [ http://www.rebetiko.gr/news/papistas/chiotis3.htm ] --& -- [ rebetiko.sealabs.net ] -- & -- [ discogs.com ]
   netriofron
10-09-2016 22:27
ΚΑΖΑΝΤΖ-ΧΙΩΤΗΣ ++++ ΖΩΗ ΝΑΧΗ (=Η 1η γυναικα του Χιωτη 1954-1958)

(http://www.ogdoo.gr/erevna/thema/stelios-kazantzidis-panos-gabalas-bioi-p )
& ( https://www.discogs.com/%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-1/release/6537084 )
   netriofron
24-07-2016 21:23
ΚΑΖΑΝΤΖ-ΧΙΩΤΗΣ=1956 -------------- ΛΙΝΤΑ-ΧΙΩΤΗΣ=1957 -------- ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ=1960
   Ανώνυμο σχόλιο
26-01-2006
...i agapi m einai sti 8essaloniki... gi'auto s'agapao vre 8essaloniki!
   Ανώνυμο σχόλιο
29-03-2005
Θεσσαλονίκη! Χτυπάει εκεί μια καρδούλα που αγαπάω πολύ!Και μαζί αγάπησα ακόμα περισσότερο και τη Θεσσαλονίκη! Βγάζει τα καλύτερα παιδιά!
   Αφιερωμένο από EYH - ...
για ELENH - ...
13-04-2003 17:10
ELA ELENITSA MOY!! ELPIZW NA SOY ARESE H IDEA
   Αφιερωμένο από IOANNA -
για EYH -
10-04-2003 12:00
EYH MOY,(thessalonikia:)),sou afierwnw to tragoudi me poly agaph.
h kollhth sou,Ioanna


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο