Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
73916 Τραγούδια, 225340 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Ο γυάλινος κόσμος - 1960       
 
Στίχοι:  
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Μουσική:  
Απόστολος Καλδάρας


Ποιος θα μου δώσει δύναμη
τον κόσμο αυτό ν’ αλλάξω,
να φτιάξω όμορφες καρδιές
μεγάλες και πονετικές,
τις σκάρτες να πετάξω;

Να σου δώσω μια να σπάσεις,
αχ βρε κόσμε γυάλινε,
και να φτιάξω μια καινούργια
κοινωνία άλληνε.

Να φτιάξω φίλο αληθινό
το φίλο να πονάει.
Τα βάσανα και οι καημοί
να λείψουνε απ’ τη ζωή
κι όμορφη να κυλάει.

Και στης γυναίκας την καρδιά
να βάλω λίγη μπέσα,
να της ανάψω μια φωτιά
να καταστρέψω την ψευτιά
που ’χει στα στήθια μέσα.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 88.6%  (30 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 47077
      Σχόλια: 13
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Ο γυάλι...
1960
[2] Γυάλινος κόσμος
1973
[2] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1991
[2] Τα πορτραίτα της MIN...
1994
[2] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2005
[2] Καζαντζίδης Στέλιος,...
2005
[2] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[2] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[3] Τελευταία νύχτα
1977
[3] Ευτυχία Παπαγιαννοπο...
2007
[4] Μαρινέλλα & Αντώνης ...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 31-08-2003
   alain
16-05-2009 18:05
Μήπως η πρώτη εκτέλεση είναι το 1960 από τους Βασίλη Βλάση & Απόστολο Καλδάρα?
   netriofron
01-11-2016 14:43
-------------- ΣΤΕΛΑΡΑΣ -----------------
Ηχογραφηθηκε το 1972 (STANDARD-7009) ,ΑΛΛΑ το 45ρακι κυκλοφορησε το 1973 .
Κυκλοφορησε ΚΑΙ με την ετικεττα της MINOS-7009 ,και μπηκε στο αλμπουμ του ''Γυάλινος κόσμος'' ,του 1973.

Το 2000 επανεκδοθηκε,σε περιορισμενα αντιτυπα και σε ειδικη θηκη ,με την ονομασια ''Τα Συλλεκτικα 45ρια'' .Ο λογος : ηταν το 16ο και τελευταιο 45ρακι που τυπωσε με το λογοτυπο της εταιριας του ,ο Στελιος !!!! [ Β' πλευρα , ''Πικρη ζωη'' ]. Βεβαια τα περισσοτερα απ'αυτα ηχογραφηθηκαν στην “PHILIPS” και αυτη η σύντομη συνεργασία του Στέλιου Καζαντζίδη με την “PHILIPS” ,συνέπεσε χρονικά με την δρομολόγηση κατασκευής εργοστασίου ,της Ολλανδικής εταιρείας, στην Ελλάδα.

1960 = Βασίλης Βλάσσης + Απόστολος Καλδάρας ----- 45ρακι της Columbia (SCDG 2728) & Συλλογη ''Various ‎– Χρυσή Δισκοθήκη 1960''
1969 = Απόστολος Νικολαΐδης ---- Αλμπουμ ''Ο γυάλινος κόσμος'' ----- https://youtu.be/S5aGVItVa90
1986 = Αργύρης Κούκας + Σταύρος Σακάτος ----- Συλλογη ''Απόστολος Καλδάρας, Σταύρος Κουγιουμτζής ‎– Τα τραγούδια μας'' ------
1991 = Τάσος Μπουγάς ‎–--- Αλμπουμ ''Κάνε οτι θέ'' --- https://youtu.be/3kIl5ZfEoVU
Μιχάλης Βιολάρης -------- Συλλογη ''Various ‎– Το πάρτυ της ζωής σου - 9'' ----- discogs.com
1999 = Πίτσα Παπαδοπούλου ----- Αλμπουμ ''Σε τραγούδια του Στέλιου και του Στράτου'' ,( Ζωντανή ηχογράφηση)
2002 = Γιωργος Μαργαρίτης ---- Αλμπουμ ''Τα γούστα'' ----- https://youtu.be/qyJp8bXFLYI
2007 = Αντώνης Ρέμος & Μαρινέλλα ------ Αλμπουμ ''Μαρινέλλα & Αντώνης Ρεμος - LIVE '' ,ηχογραφηση απο το κεντρο ''Αθηνων αρενα'' ------- https://youtu.be/RuPB7qZYZ3Q
2010 = Νίκος Μακρόπουλος ----- Αλμπουμ ''13 Μεγαλα Ζειμπεκικα'' ----- https://youtu.be/K1ELdAleWNE
Θεμης Αδαμαντιδης ----- Αλμπουμ ''Ο Αδαμαντιδης τραγουδα Στελιο'' ---- https://youtu.be/y4HBSobzRrU
2015 = Η Διαφημηση !!!!!! [= Μαργαρίτης,Κότσιρας,Πυροβολάκης ] ------ https://youtu.be/SDP0gOiBW44




[ discogs.com ] - & - [ ''Απόστολος Καλδάρας ‎– στον Απόστολο με αγάπη'' ]
   fedra kotsira
15-05-2015 12:48
Εκανα καποια λαθακια και δεν μπορω να το διορθωσω στο παρακατω σχολιο
   fedra kotsira
15-05-2015 11:27
Υπεροχο τραγουδι αν και δεν το ηξερα διστυχως το εμαθα απο την καταπλικτικη διαφιμιση της φιξ που περναει μυνήματα. συγχαρητήρια. στον Μαργαριτη τον Κοτσιρα και τον Πυροβολακη ειναι φανταστικοι. μολις ακους τον Καζατζιδη ανατριχιαζεις τι να πεις για τον ΜΕΓΑ ΚΑΖΑΤΖΙΔΗ .Ο αγαπημενος μου στη διαφημηση ειναι ο ΚΟΤΣΙΡΑΣ τα δινει ολα και τι χαμογεο .Αντε το αλλο Σαββατο θα τονω κα τον ακουσω για πρωτη λφο ρα απο κοιινα στο μεγαρο μουσικης Θεσρασ
   tassos photography
06-05-2015 00:55
Να που μία διαφήμιση μας φέρνει πιο κοντά στον Αληθινό Άρχοντα του Ελληνικού τραγουδιού

   aridaios
17-03-2013 22:10
   ψιαγκας
24-02-2013 21:42
αυτο το τραγουδι φιλοι μου δεν ειναι τραγουδι ειναι υμνος ειναι θρησκεια ειναι εμπνευση θεικη.ποιος δεν θα ηθελε να αλαξη αυτος ο αντροπος και να γινει ανθρωπος ?
   Μάντζιος Κώστας
24-07-2010 10:56
Ο φιλος alain εχει δίκιο.Η πρώτη εκτελεση ειναι με τον Βασίλη Βλάσση .Η δεύτερη στροφή λεει:
Μες της γυναίκας την καρδιά
να βάλω λίγη μπέσα,
να της ανάψω μια φωτιά
να καταστρέψω την ψευτιά
που κλει(κλεινει) στα στήθια μέσα.
Η τριτη στροφη λεει:
Να φτιάξω φίλο αληθινό
το φίλο να πονάει.
Τα πάθη και οι στεναγμοί
να λείψουνε απ’ τη ζωή
κι όμορφη να κυλάει.
   giannis_k21
23-02-2009 06:14
Και στης γυναίκας την καρδιά
να βάλω λίγη μπέσα,
να της ανάψω μια φωτιά
να καταστρέψω την ψευτιά
που 'χει στα στήθια μέσα.


κι ομως το εγραψε γυναικα......
   Ανώνυμο σχόλιο
28-10-2005
teleio...................
   Ανώνυμο σχόλιο
05-03-2005
One of the best songs ever written
   Αφιερωμένο από Wassilis - CGN
για Foti - Aachen
18-10-2004 03:58
Mesa stou kosmou ti vromia ke tin ipokrisia, iparxei kati omorfo pou legetai filia. Exeis megali kardia, ke ksereis na ksexorizeis aksies. Gia panta filoi axoristoi! Vassilis
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Πες τα Στέλιο!   ( ponemenos )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ... Όταν οι στίχοι της Παπαγιαννοπούλου συδυάζονται με την θεία μουσική του Καλδάρα και την ονειρική φωνή του Καζαντζίδη, το τραγούδι δεν μπορεί παρά να είναι αθάνατο...   ( Αχιλλέας )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο